Meerjarige subsidieovereenkomst voor Stichting Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle

De bestuurders Jan van Egmond en Chris van Mourik van Stichting Dorphuis Op Moer en wethouder Jan Verbeek, hebben vrijdag 13 december 2019 een vierjarige subsidieovereenkomst voor langere tijd ondertekend. De stichting is beheerder en exploitant van het dorpshuis Op Moer in Moerkapelle. In de overeenkomst is afgesproken welke activiteiten in Op Moer mogelijk zijn en welke subsidie het bestuur van de gemeente hiervoor ontvangt.  

Het nieuwe stichtingsbestuur van Op Moer is na de eerder ondertekende huurovereenkomst voortvarend aan het werk gegaan en dat heeft geresulteerd in een verbetering in de omzet van 10%. Het bestuur heeft veel ideeën over de toekomst van Op Moer. Daar is in het afgelopen jaar intensief contact over geweest met de gemeente. Er zijn concrete ideeën voor aanpassing van het dorpshuis, waardoor bijvoorbeeld de kinderopvang een grotere plek kan krijgen in Op Moer. De plannen die het bestuur heeft zullen in overleg met de gemeente besproken en verder uitgewerkt worden.

Wethouder Jan Verbeek tekende de overeenkomst namens de gemeente.  ‘Ik ben blij en heel tevreden met de resultaten die het nieuwe bestuur samen met het personeel van Op Moer in het jaar 2019 tot stand heeft gebracht. Daarom heeft het college van Zuidplas met vertrouwen de overeenkomst getekend waardoor het bestuur van Op Moer financiële zekerheid heeft gekregen voor de komende vier jaar. En dat is in het belang van het dorp Moerkapelle. Op Moer is een heel belangrijke voorziening voor het dorp!’

Wethouder Jan Verbeek tekende de overeenkomst namens de gemeente.

Achtergrond

Op basis van het vastgestelde subsidiebeleid zijn vanuit vertrouwen, dialoog en interactie afspraken gemaakt die bijdragen aan het welzijn van inwoners van Zuidplas. Het doel van de stichting is naast de exploitatie van het gemeentelijk dorpshuis een breed scala aan activiteiten voor jong en oud in Moerkapelle aan te bieden. De huidige beheerster Wilma Hertog en haar collega’s leveren hieraan een belangrijke bijdrage door het (mede)organiseren van diverse activiteiten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.