Drie punten voor Nieuwerkerk

Daarmee is eigenlijk alles gezegd over deze wedstrijd. Nieuwerkerk speelde vandaag tegen Leonidas onsamenhangend en was geen schim van de ploeg die dinsdag nog hoofdklasser Capelle in bedwang hield.

Omdat Maurice Treffers nog geblesseerd is, begint Daniël da Cruz vandaag als rechtsachter. Ron Luijten hoopt via de vleugels en vleugelverdedigers de druk op het doel van Leonidas hoog te houden, maar van dat strijdplan komt niet veel terecht. Sterker, het is Leonidas dat de aanval zoekt. De eerste kans is nog voor Nieuwerkerk, een vrije trap van Remco Langerveld wordt door Bart Slob net gemist. Daarna krijgt Leonidas een paar grote kansen door slordig spel van Nieuwerkerk, maar geluk en doelman Sander Hoffmann staan succes voor de Rotterdamse ploeg in de weg. Leonidas zit kort op bal, jaagt de Nieuwerkerkse ploeg op en de Nieuwerkerkse spelers krijgen geen kans de bal rustig aan te nemen. Leonidas is ook de bovenliggende ploeg. Vlak voor rust doet Leonidas zichzelf veel pijn: de nummer twee maakt binnen een minuut twee overtredingen en kan van de scheidsrechter met rood inrukken. Leonidas met 10 man en nog een helft te spelen.

In de tweede helft krijgen we hetzelfde spelbeeld: Leonidas speelt vol overgave, het is niet te zien dat ze een man minder hebben. Een beetje tegen de verhouding in komt Nieuwerkerk op voorsprong: een corner van links genomen door Wayne van den Burg komt bij Remco Langerveld op de rand van het strafschopgebied. De kleine aanvaller raakt de bal niet echt goed, maar tot ontzetting van heel Leonidas verdwijnt de bal toch in het doel 0-1. Leonidas zet aan, krijgt kansen, maar gelukkig voor de ploeg van Ron Luijten staat hun vizier niet op scherp.

In de 65e minuut raakt doelman Sander Hoffmann bij een actie geblesseerd en hij wordt vervangen door Roy Spierings.

In de 70e minuut een mooie Nieuwerkerkse aanval over links, een snelle uitbraak, een snelle een-twee en Remco Langerveld schiet de 0-2 binnen, dacht iedereen. Echter deze treffer wordt onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Een arbitrale dwaling. Jeffrey Bos komt in de ploeg voor Bilal Ouahabi. Leonidas zet met alle macht aan, ze ruiken hun kansen. Nieuwerkerk komt nog goed weg als Leonidas bij een corner de lat raakt. In de 85e minuut wordt Remco Langerveld gewisseld voor Rick van der Kreke en nauwelijks zes minuten later schiet de invaller van links de 0-2 binnen. Een als voorzet bedoelde bal belandt tot ieders verbazing over de doelman in de verre hoek en is de zege van Nieuwerkerk binnen.

Er is een gezegde: Wie slechte wedstrijden weet te winnen, wordt kampioen. Als supporter van Nieuwerkerk moeten we ons na vandaag daar aan vast houden.

(foto: sportverslaggeefster Marielle van Rooij).