Santarun terug op Raadhuisplein tijdens Midwinterfeest

Het jaarlijkse Midwinterfeest op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel zal dit jaar grootser dan ooit worden gevierd en wel op zaterdag 21 december. Nu naast Sportstichting Zuidplas ook de winkeliers van winkelcentrum Reigerhof en Rotary Zuidplas zich aansluiten bij het winterse evenement beloofd het weer een happening te worden voor jong en oud.

Met de deelname van Rotary Zuidplas betekent het dat de Santarun dit jaar weer gaat starten vanaf het Raadhuisplein. In 2018 werd deze loop gehouden tijdens de traditionele kaarsjesavond in het Oude Dorp. Met de Santarun zal er dit jaar geld op worden gehaald voor het projekt Fiets Veilig in Zuidplas voor alle basisscholen in de gemeente Zuidplas.

Het jaarlijkse Midwinterfeest vond zijn oorsprong in 2015 toen enkele enthoustiase Nieuwerkerkers op spontane wijze enkele kerstactiviteiten hadden georganiseerd. Zo werden inwoners en bedrijven opgeroepen iets in de boom op het Raadhuisplein te hangen. Velen gaven hier behoor aan, zelfs de brandweer en politie deden mee aan deze ludieke actie, met als resultaat dat er in 2016 het eerste Midwinterfeest plaats vond. Met samenwerking van Stichting Evenement en Sportstichting Zuidplas is het evenement steeds groter van omvang gaan worden, nu ook de winkeliers van het naastgelegen winkelcentrum Reigerhof en de Santarun zich aansluiten beloofd het een grote publiekstrekker te worden met vele honderden verklede kerstmannen, een schaatsbaan, muziek, optredens en een grootse lasershow. De precieze invulling van het Midwinterfeest volgt binnenkort.

midwinterfeest 2017

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.