Aanstaande zaterdag: Truckers Ringsteken

Op zaterdag 5 oktober vindt in Nieuwerkerk aan de IJssel voor de 24e keer het evenement ‘Truckers Ringsteken’ plaats, georganiseerd door Stichting Evenement.

De naam verklapt de essentie van dit evenement: In de middeleeuwen gingen ridders te paard tegen elkaar op met lansen. In Nieuwerkerk aan de IJssel doen chauffeurs het met de mechanische paarden van hun opgepoetste trucks en in plaats van het direct tegen elkaar op te nemen zoals de ridders van toen, proberen ze nu zo snel en zo accuraat mogelijk drie ringen langs een parcours met hun lans te steken.

Deelnemers zijn vanaf 13.00 uur welkom op het evenemententerrein aan de Hoogeveenseweg 200 in Nieuwerkerk aan de IJssel. Dit is ter hoogte van het bedrijf Mommers Schoonmaakservice. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. Deelname is op eigen risico en men dient de wegen en verkeerswet na te leven. Tevens dient u de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Voor meer informatie kunt u bellen na 18:00 uur met de oordinator. Dhr. J. Habicht op telefoonnummer: 0180-324927.

Eerder in het nieuws

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.