Zomerse Vlootschouw trekt veel publiek

De 15e editie van de Nieuwerkerkse Vlootschouw zal de boeken in gaan als wederom een succesvolle editie. Na maanden van voorbereiding door de vrijwilligers van Stichting Evenement werden deze beloond met veel publiek, een prima nazomertemperatuur en volop zon.

Het thema van de 15e Vlootschouw was Movies en dat was te zien aan de talloze versierde bootjes die tijdens de botenparade veel bekijks trokken. Naast bootjes waren er ook diverse tuinen gelegen aan het water feestelijk versierd. Maar naast boten waren er nog meer aktiviteiten. Zo verzorgde Sport Stichting Zuidplas diverse spelletjes voor kinderen en kon men oefenen met modelboten van modelboten vereniging AMVZ uit Rotterdam Zevenkamp. Op het grote podium op het water van het “Wijde Gat” bij de Polderdreef/Veldewater waren er dansoptredens te zien van Fabia Dance Center en eXplosionDance en was er s’ avonds een optreden van het Shantykoor De Moordtzangers.

Een jury, bestaande uit waarnemend Burgemeester Stoop, de kinderburgemeester Vienne Zwarteveld en verslaggever Andre Muller van Gouwe IJsselnieuws, hadden de moeilijke taak om de prijzen te verdelen onder de versierde bootjes en huizen. Een leuke opsteker voor een groep buurtbewoners die een buurt barbeque hadden georganiseerd, zij wonnen de derde prijs.

Het slotstuk van de avond werd gevormd door een spectaculaire lasershow over het water met muzikale ondersteuning van slagwerkgroep Afslag 9. Door het rustige nazomerweer was het evenement in een groot deel van Nieuwerkerk te horen.

( met dank aan: Rob Belterman)

Meer foto’s van de Vlootschouw 2019 vind u op onze facebookpagina.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.