Eindopbrengst goede doelen golfweek Golfbaan Hitland: 25.500 euro!

De week van maandag 16 tot en met zaterdag 21 september stond op Golfbaan Hitland volledig in het teken van golfen voor het goede doel. In totaal is er met de 23e editie van de jaarlijks terugkerende goede doelen golfweek een bedrag van maar liefst 25.500 euro opgehaald. Traditioneel getrouw komt de opbrengst volledig ten gunste van een lokaal goed doel.

Met het thema “Sportief & Culinair genieten” zijn dagelijks diverse openbare evenementen georganiseerd waarbij de baan kosteloos ter beschikking is gesteld voor het goede doel. Alle deelnemers aan de golfweek hebben een 9 of 18 holes ronde gegolfd in combinatie met een dagelijks wisselend programma op het gebied van borrel, lunch en/of diner. Daarnaast zijn er extra opbrengsten door een loterij en veiling.
Het grootste gedeelte van de opbrengst van de golfweek (€24.500) komt dit jaar ten gunste van Stichting Leergeld Hollandsche IJssel (verzorgingsgebied Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel). Deze stichting helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De stichting realiseert dat door bijvoorbeeld o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarnaast is een klein deel van de opbrengst (€1000) gereserveerd om in Hit eten & drinken een speciaal diner voor ouderen te organiseren tijdens de feestdagen

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.