Toch 2e watertappunt Dunea in Nieuwerkerk

Er komt uiteindelijk toch een watertappunt op het NS station in Nieuwerkerk aan den IJssel. Eind november 2018 meldde JBN dat de NS nabij het station een watertappunt zouden plaatsen waar reizigers op elk moment van de dag gratis drinkwater kunnen tappen.

Echter, de spoorwegen kwam even terug op dit besluit in verband met de ligging van de waterleiding aldaar. Nader onderzoek zorgt er nu uiteindelijk voor dat er binnenkort toch fris water getapt kan worden.

De spoorwegen hebben de ambitie om voor eind 2019 op 200 stations in Nederland watertaps aan te leggen. Hiermee komt straks 90% van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt.
NS investeert ruim 3 miljoen euro om dit te realiseren en de komende 10 jaar te laten onderhouden. Tijdens vorstperiode worden de watertaps verwijderd. Met de watertappunten hoopt de NS het afval van plastic flessen te verminderen en wordt het reizen met de trein nog duurzamer.

Naast het komende tappunt nabij het NS station kan men sinds kort ook flesjes water vullen op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.