Flesjewater vullen binnenkort op station Nieuwerkerk

Op het NS station in Nieuwerkerk aan den IJssel plaatst de Nederlandse spoorwegen binnenkort een watertappunt waar reizigers op elk moment van de dag gratis drinkwater kunnen halen. 

De spoorwegen hebben de ambitie om voor eind 2019 op 200 stations in Nederland watertaps aan te leggen. Hiermee komt straks 90% van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt.
NS investeert ruim 3 miljoen euro om dit te realiseren en de komende 10 jaar te laten onderhouden. Tijdens vorstperiode worden de watertaps verwijderd. Met de watertappunten hoopt de NS het afval van plastic flessen te verminderen en wordt het reizen met de trein nog duurzamer.

200 stations worden voorzien van watertappunten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.