Reconstructie tweede fase Hoofdweg start na zomervakantie.

Vanaf 2 september 2019 starten de werkzaamheden aan de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. 

De Hoofdweg wordt in twee fases aangepast tussen de Schollevaartse Dreef en de Britsezoom. De eerste fase, de uitgevoerde werkzaamheden aan de Hoofdweg in gemeente Capelle aan de IJssel, is eerder dit jaar afgerond. Vanaf september 2019 start fase 2.

De werkzaamheden in deze fase betreffen het herinrichten van de Hoofdweg vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britsezoom in Nieuwekerk aan den IJssel. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer BAM Infra en duren tot en met eind december 2019. Door de herinrichting van de weg kan het verkeer straks beter doorstromen.

Wat gaat er gebeuren?
De huidige weg wordt aangepast van één naar twee rijbanen, gescheiden door een middenberm. Daarnaast worden er bypasses gerealiseerd bij de rotonde op de kruising met de Laan van Avant-Garde. Hierdoor kan het verkeer beter en sneller doorstromen. Ook worden de oversteekplaatsen voor fietsers verlegd, zodat ze veiliger kunnen oversteken. De nieuwe weg krijgt geluidsreducerend asfalt en de ventwegen naast de Hoofdweg worden geheel (her)bestraat. Tot slot worden er langs de Hoofdweg nieuwe bomen en beplanting geplaatst die passen in de omgeving.

De omgeving
De reconstructie van de Hoofdweg is een samenwerking tussen gemeente Rotterdam, gemeente Zuidplas en gemeente Capelle aan de IJssel. Waar het kon zijn de wensen en behoeften van de bewoners en ondernemers aan de Hoofdweg fase 2 meegenomen in het uitvoeringsplan. Veilig en efficiënt werken staan tijdens de werkzaamheden centraal.

Hinder beperken
De hinder voor de omgeving wordt zoveel mogelijk beperkt. De Hoofdweg zal gedurende de werkzaamheden grotendeels in twee rijrichtingen begaanbaar blijven. De rijrichting Capelle aan den IJssel naar Nieuwerkerk aan den IJssel is altijd open. Woningen en bedrijven zijn tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. Ook is er rekening gehouden met andere bouw- en wegwerkzaamheden, zodat de rest van de omgeving bereikbaar blijft. De reistijd van de omleidingsroutes zijn tot een minimum beperkt. Weggebruikers kunnen hierbij rekening houden met vijf tot tien minuten extra reistijd.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.