Dader zedenzaak Nieuwerkerk. Eis : 6 jaar cel

Voor de 29 jarige man die eerder door de politie werd aangehouden in verband met een zedenzaak in Nieuwerkerk aan den IJssel hangt een eis van een gevangenisstraf van 6 jaar boven zijn hoofd.

De man uit Capelle aan den IJssel zou in februari 2018 een 16 jarig meisje uit Nieuwerkerk aan den IJssel seksueel te hebben misbruikt. Het meisje zou de man een lift hebben gegeven op haar scooter.

De verdachte sprak op de bewuste zaterdagavond 24 februari 2018 op de Klaas Klinkertweg in Capelle aan den IJssel een 16-jarig meisje aan dat daar op haar scooter reed. Hij vroeg haar een lift naar de golfbaan Hitland en bedreigde haar met een mes. Het meisje werd in de bosjes bij de Blaardorpseweg in Nieuwerkerk aan den IJssel door de man misbruikt.

De reconstructie van de zaak werd uitgezonden bij het landelijke opsporingsprogramma  Opsporing Verzocht, maar was ook bij de regionale opsporingsprogramma’s Team West en Bureau Rijnmond te zien. Daarnaast werd de oproep gedeeld via verschillende social media kanalen. Tips leidde uiteindelijk tot het aanhouden van de dader.

( beeld : rtvrijnmond/rtvwest/avrotros)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.