Inwoners maken kennis met nieuw gemeentehuis

Druk was het, afgelopen zaterdag 8 juni tijdens de opendag van het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Zuidplas. Vele honderden inwoners namen nieuwschierig een kijkje in een van de meest duurzame gemeentehuizen van Nederland. nadat eerder, afgelopen vrijdag de officiele opening plaatsvond.

Diverse gemeenteambtenaren stonden klaar op de bezoekers rond te leiden door het nieuwe gebouw aan het Raadhuisplein. Ook was er een tentoonstelling gemaakt door kinderen van de groep 7 klassen uit de gehele Zuidplas genaamt “tijdreis naar 2050 in Zuidplas”. Voor de kinderen was er ook een heuse speurtocht door het gebouw opgezet al vonden de meeste kinderen de kamer van de Burgemeester, met uitzicht door het grote raam op de Ringvaartlaan het meest bijzonder. Ook de nieuwe raadzaal op de begane grond werd positief ontvangen, menig bezoeker nam even plaats in een van de stoelen van de raadsleden van onze gemeente. De middag werd muzikaal opgeluistert door slagwerkgroep Afslag 9 uit Zevenhuizen.

De reacties de klonken door het gebouw heen veelal als lovend, maar af en toe toch een kritische noot. Zo wordt de nieuwe trouwzaal als steriel kil en saai ervaren en de betonnen wanden in het gebouw “alsof het nog geverfd moet worden”.Tot aan het zomerreces blijft het nog even “kamperen” verteld een woordvoerdster van de gemeente. De gemeenteraadsvergaderingen vinden tot aan het zomerreces nog plaats op de tijdelijke locatie in het Thorbecke college in Dorrestein. Na de zomer zal deze gaan plaatsvinden in de uiterst moderne raadzaal. Publiek kan vanaf aanstaande dinsdag terecht voor vele zaken in het nieuwe pand.

De opbrengst van energie in het gebouw wordt in de centrale hal aangegeven.
Burgemeester Stoop staat diverse media te woord.
Het kunstwerk in de raadzaal kon rekenen op enthousiaste reacties.
Foodtruckfestival Toost werd zaterdagmiddag door het slechte weer maar matigjes bezocht/

Eerder in het nieuws

One Thought to “Inwoners maken kennis met nieuw gemeentehuis”

 1. Mw. P.C. de Vries-Kagchèl

  Het gebouw is aan de buitenkant wel aantrekkelijk, met al dat hout (dat hopelijk z’n kleur behoudt en niet grijs wordt) en de gebogen glaswand. Van binnen is het niet lelijk, maar nietszeggend saai en steriel met al dat wit, grijs en zwart. En hier en daar wat sprieten modieus groen in witte plantenbakken niet te vergeten. Heb welgeteld in 2 werkruimtes en in de raadszaal in de bekleding van stoelen nog wat kleur kunnen ontdekken.
  Een kleiner gebouw aan m2 dan wat we hadden (en dat was toch te klein om alle ambtenaren te herbergen?) en dan toch zo’n verspilling aan m2 werkruimte met die vide tot bovenin.
  Is er dan geen warmte te ontdekken in het gebouw? Jazeker wel! Het was er 24,8 gr. warm (om niet te zeggen heet) toen ik er rondliep. Om te puffen! Klimaattechnisch kan men daar hopelijk wel flink wat aan verbeteren, want dit is toch geen gezond leef-/werkklimaat?
  Arme ambtenaren die hier moeten werken, zo warm en zonder enig persoonlijk tintje en zonder enig afdelingsverband. Als je even wat met een collega wilt overleggen of er wat aan wilt laten zien, moet je -denk ik- eerst opbellen of die wel in huis is en zo ja, waar die dan zit…. Wat een heen en weer geloop zal dat gaan worden, dus heel inefficiënt.
  En dan die trouwzaal…. Als oud-babs (net gestopt) was ik daar extra benieuwd naar, maar dat is met stip de minst aantrekkelijke ruimte in het hele gebouw. Geen enkele huiselijkheid of feestelijkheid heb ik kunnen ontdekken in deze saaie beige ruimte met kastenwand. De gordijnen kunnen hopelijk helemaal dicht worden geschoven voor de ramen tot aan de grond, want ik weet zeker dat geen enkel bruidspaar wil dat het hele dorp vanaf het Raadhuisplein mee kan kijken bij hun huwelijk. En andersom wil men vanuit zijn trouwruimte niet uitkijken op een parkeerplein of markt…. Maar met die gordijnen dicht wordt het wel NOG saaier….
  Ik weet hoe belangrijk de sfeer en de uitstraling van een trouwruimte is. Wat een inrichting/meubilair zal hier in komen ? Zal dat er toch nog enige sfeer in kunnen brengen? Ik heb er een hard hoofd in…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.