45 jaar stedenband Zuidplas en Bückeburg gevierd

De stedenband tussen Zuidplas en Bückeburg bestaat 45 jaar. Burgemeester Servaas Stoop van Zuidplas en burgemeester Reiner Brombach van Bückeburg hebben een oorkonde ondertekend om dit moment te markeren.

Allerlei verenigingen, organisaties, sporters, ouderen, ondernemers, de jeugdbrandweer uit Zuidplas en scouting Nieuwerkerk aan den IJssel, hebben in de afgelopen tientallen jaren contacten opgebouwd met inwoners van Bückeburg. Het uitvoerend comité van de Stichting Internationale betrekkingen organiseerde steeds de gezamenlijke activiteiten rond de jumelages. Zo wordt bijvoorbeeld volgende week deelgenomen aan de 40ste internationale Zwemwedstrijden voor het “Bergbad Pokal” in Bückeburg.

Tijdens de ondertekening werd ook een aantal mensen herdacht, die veel werk hebben verricht voor de jumelage. Joop Gallé – oud-raadslid in Nieuwerkerk aan den IJssel en mister Bückeburg – , Teun den Ouden – lid van het uitvoerend Comité – en Wolfhard Müller – raadsheer Bückeburg, commissievoorzitter Sport en Partnerschap en een groot voorvechter voor het behoud van de jumelage. Zij hebben allen bijgedragen aan de goede contacten tussen Zuidplas en Bückeburg.

Met de komst van de nieuwe burgemeester van Zuidplas eind september dit jaar zullen de banden met Bückeburg verder worden aangehaald. Daarbij hoort het intensiveren van contacten en uitwisselingen tussen inwoners, scholen en verenigingen. Over 5 jaar heeft Bückeburg de eer het 50 jarig jubileum te organiseren.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.