Het gebeurt (weer) op Kortenoord: Haringparty

Samen met de buren, theeschenkerij Korenaer en molen Windlust, wordt er 14 juni een heuse haringparty georganiseerd op het terras van café Rustwat aan de Hollandsche IJssel.

Het is juni en wat doen zeevissers dan? Ze gaan er op uit voor de beste Hollandsche Nieuwe. Haring van de beste kwaliteit. Perfect gekaakt brengen zij deze, zo rond deze dagen, aan land. Traditie daarbij is het veilen van het eerste vaatje. Vroeger, in de oude vissersdorpen, werd dit gedaan om de inwoners die het minder hadden, zoals weduwen en ‘oude vandagen’, te ondersteunen en heden ten dage doet met het om diverse goede doelen te steunen. En…… dat gebeurt op Kortenoord. “Al voor de 4e keer,” roept Frank, café-baas van Rustwat. ‘Want steunen blijft hard nodig!’, alsdus de uitbater.

Elkaar helpen
Samen met de buren, theeschenkerij Korenaer en molen Windlust, wordt er een heuse haringparty georganiseerd op het terras van Rustwat aan de Hollandsche IJssel. “De Moordzangers zingen weer uit volle borst”, weet Willem Bezemer, veilingmeester van het eerste uur(foto bij artikel), die ook van een feestje houd. “Zeker als dit ook nog eens 3 goede doelen steunt.” vult hij graag aan.

Vrijdag 14 juni a.s. om 18.00 uur
Dan zal alles in gereedheid zijn. Niet alleen is er heerlijke haring te koop, met ui of met een broodje, maar de goede doelen hebben ook een kraampje met te kopen producten of informatie. Verschillende items worden, naast het vaatje haring. ter veiling aangeboden. De meesten beschikbaar gesteld, onder gunstige voorwaarden, door lokale ondernemers. “Laten we hopen dat er vele bieders zijn, die behalve hun hart ook hun portemonnee laten spreken. Dus zo hoog mogelijk.” zegt Rob Rosbergen van molen Windlust. “De doelen kunnen elke Euro hard gebruiken”.

Samen
Hospice IJsselthuis; voor de eigen regie, ook in de laatste levensfase.
Dag Activiteiten Centrum Korenaer; voor een zinvolle dagbesteding voor haar cliënten. Molen Windlust; voor het behoud van een prachtig monument.
Alle drie mogen voor een derde profiteren van de netto opbrengst van het veilen.

Publiek is van harte welkom. Om gezellig en samen te genieten van het Shanty koor, om mee te bieden en misschien wel aan te kopen, om een haring te kopen en ervan te genieten, om kennis te maken met andere bezoekers, om informatie te vergaren van de goede doelen, ze op diverse manieren te ondersteunen. Natuurlijk heeft Rustwat, behalve haring, ook ander lekkers op de kaart staan. “We kijken naar u uit, u bent welkom en samen zorgen we er voor dat het gebeurt op Kortenoord” Sluit Rob Rosbergen met een knipoog af.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.