3 dagen Roparun via Nieuwerkerk-FM

In het pinksterweekend zijn tussen Parijs, Hamburg en Rotterdam ruim achtduizend hardlopers, fietsers en andere teamleden actief voor de 28e editie van de Roparun. Met deze estafetteloop zamelen zij geld in voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving. De achtduizend deelnemers en vijfhonderd vrijwilligers zetten zich – vaak al jaren achtereen – in voor een betere kwaliteit van leven voor hun medemens. Vorig jaar was de opbrengst meer dan vijf miljoen euro.

Op zaterdag 8 juni vertrekken vanuit Hamburg honderd teams en in Parijs staan 221 teams aan de start. Nieuw dit jaar is de halve Roparun, met twee teams aan de start in Almelo. Elk team telt ongeveer vijfentwintig deelnemers. Alle teams finishen op maandag 10 juni tussen 12.00 en 19.00 uur op de Binnenrotte in de Rotterdamse binnenstad.

Ongeveer honderd van de vrijwilligers zijn tijdens de Roparun op pad in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland om de thuisblijvers van minuut tot minuut op de hoogte te houden van deze grootste non-stop estafetteloop ter wereld. Dat gebeurt via de radio, online en in beeld en is te volgen via de website van Roparun.

Live uitzendingen
Roparunradio zendt uit via een groot aantal ontvangstmogelijkheden. In Rotterdam is Roparunradio het gehele weekend te beluisteren via 107.5 FM, in Barendrecht via 106.4 FM, in Rhoon en Poortugaal via 107.1 FM, in Ridderkerk via 105.7 FM, in Alblasserwaard is Roparunradio te beluisteren via 97.3 FM, 107.0 FM en 92.1 FM, in Schiedam via de online-kanalen van SCHIE, in Vlaardingen via 107.8 FM en de online-kanalen van Omroep Vlaardingen, in Zwijndrecht en Heerjansdam via 106.1 FM en 106.8 FM, in Tholen via 106.5 FM, op Goeree-Overflakkee via 105.6 FM en 105.9 FM, in Almelo via 106.1 FM en in Apeldoorn, Uddel en Hoenderloo via 107.1 FM, 106.3 FM en 105.5 FM. Verder via de website en mobiele app van RTV Rijnmond. Ook is Roparunradio in een groot deel van Nederland te ontvangen via DAB+. Verder zenden diverse lokale omroepen in Nederland en België de uitzendingen van Roparunradio uit. Op maandag, tijdens de finish, zendt Radio Rijnmond vanaf 14.00 uur de laatste uren van Roparunradio uit via 93.4 FM.

Nieuwerkerk-FM

Roparunradio zal het gehele pinksterweekend ook te beluisteren zijn via ons lokale radiostation Nieuwerkerk-FM.

Roparun video zendt uit via de website www.roparun.nl en op het YouTube kanaal van Roparun. Tevens is Roparun Video online ook te volgen via RTV Rijnmond. Verder is de Roparun-finish live te zien via TV Rijnmond op Tweede Pinksterdag (10 juni) vanaf 14.00 uur.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.