Molendag Kortenoord een zonnig succes

Feest bij molen Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel afgelopen zaterdag 11 mei. Daar vond net als bij tal van andere molens in de regio de Molendag plaats. Deze Molendag vind jaarlijks iedere 2 zaterdag in mei plaats om aandacht te vragen die nodig is om inkomsten te verwerven voor noodzakelijk onderhoud van de molens en trekt vele bezoekers uit de regio.

Dit jaar is extra speciaal omdat het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, onder andere het gemaal Abraham Kroes openstelt voor publiek. Omdat onze molen een steiger heeft en het gemaal te bereiken is over de Hollandsche IJssel waren er afspraken gemaakt met de Schipper van de Libra om mensen gratis van de molen naar het gemaal te varen en weer terug. In het gemaal waren behalve rondleidingen, ook diverse activiteiten voor jong en oud die mede door het aangename zonnetje veel bekijks trokken. Het Shantykoor de Moordt Zangers verzorgde diverse optredens.

De loterij werd gesponsord door diverse lokale winkeliers van Winkelcentrum Reigerhof. De opbrengst, tezamen met de vrijwillige bijdragen die in een melkbus konden worden gedeponeerd komen allen tegoeden aan de Molen.

Verder was er nog een speciaal moment voor de Nieuwerkerker Mike Vermeij. Mike is inmiddels een bekende tekenaar en plaatst zo af en toe op de lokale Facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker tekeningen van diverse mooie plekken in Nieuwerkerk, zo ook van de molen Kortenoord, een tekening die hij graag wilde schenken aan de molen. Vrijwilliger van deze molen, Dick Groenendal nodigde Mike uit voor een rondleiding tijdens Molendag.

Speciaal Molen-verslaggever Dick Groenendal maakte onderstaande videoreportage:

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.