VV Nieuwerkerk moet nog wachten op kampioenschap

VV Nieuwerkerk kon gisteren, wanneer Bergambacht zou verliezen en zelf zou winnen, kampioen worden van de Vierde Klasse F.

Nadat HOV/DJSCR uit de competitie was gehaald door de KNVB en de resultaten uit de stand geschrapt zijn, geeft dat de volgende stand aan kop, voorafgaand aan de wedstrijden van gisteren:

1. Nieuwerkerk 21 – 56 doelsaldo +79

2. CKC 22 – 53 doelsaldo +66

3. Bergambacht 21 – 50 doelsaldo +56

Gisteren werdt dus op sportpark Dorrestein een heuse topper afgewerkt, de nummer één tegen nummer twee.

In de vierde klasse kan het voorkomen dat je geen geluk hebt met de leidsman. Gisteren was zo’n middag voor Nieuwerkerk. Eindelijk is er weer een wedstrijd die ergens om gaat: bij winst van Nieuwerkerk en puntverlies van Bergambacht kan Nieuwerkerk kampioen worden en CKC strijdt nog voor zijn theoretische laatste kans op het kampioenschap. Maar na tien minuten spelen komt de wedstrijd op zijn kop te staan. Toen besloot de leidsman Maurice Treffers van het veld te sturen na een overtreding op de speler van CKC, wegens het – volgens de leidsman – neerhalen van een doorgebroken speler. Dat betekent dat Nieuwerkerk nog 80 minuten met tien man verder moet tegen de elf van CKC. Op zich hoeft dat geen nadeel te zijn. Trainer Ron Luijten grijpt in en haalt Wayne van den Burg naar de kant, Menno Homan is zijn vervanger. Zo is het gat in de verdediging weer hersteld. Nieuwerkerk speelt 4-4-1 en komt onder druk te staan zonder dat CKC echt gevaarlijk wordt. Eigenlijk heeft CKC geen antwoord op de man meer situatie. De kansen zijn eerder voor Nieuwerkerk dan de tegenstander. Zo schiet Remco Langerveld net over na een rush van 50 meter in de 17e minuut. Verder gebeurt er de eerste helft niet zo veel. CKC speelt “laf”, ze houden constant vier man achter tegen één Nieuwerkerkse aanvaller. Omdat CKC de Nieuwerkerkse muur niet kapot krijgt schieten ze veel van afstand op het doel. Veel van die schoten leveren CKC wel corners op maar geen echte doelkansen. In de eerste helft is de grootste kans nog voor Bart Meeske, die in de 40e minuut na een snelle counter zijn schot voorlangs ziet gaan. Ruststand derhalve 0-0.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, hoewel nu CKC maar twee man achterhoudt en meer mensen mee naar voren stuurt. Maar opnieuw hebben ze geen plan hoe de Nieuwerkerkse muur te slechten. Sterker, de kansen zijn voor Nieuwerkerk, dat in de 50e minuut een vrije trap krijgt op de rand van het strafschopgebied, nadat Wesley van de Dries onreglementair was gestuit. Remco Langerveld schiet net over. Nauwelijks drie minuten later wordt Stefan van der Vlegel de diepte in gestuurd, zijn schot wordt door doelman Perry Heijser gekeerd. CKC zet meer druk, er komen kleine barstjes in de Nieuwerkerkse muur. Zo krijgt Mike van der Spoel een levensgrote kans om CKC op voorsprong te zetten, maar de aanvaller faalt. In de 64e minuut volgt een snelle uitgooi van Sander Hoffmann naar Stefan van der Vlegel die een dieptepass geeft op Wesley van de Dries. Omdat verdediger Marlon van der Schelling van CKC onder de bal doorgaat krijgt Wesley van de Dries een vrije doortocht en de aanvaller weet wel raad weet met dit kansje en geeft de keeper het nakijken: 1-0.

Omdat de stand toen bij Bergambacht gelijk was, was Nieuwerkerk op dat moment virtueel kampioen. Maar er is nog een kwart wedstrijd te spelen. Nieuwerkerk krijgt de kans om de trekker definitief over te halen, maar doen dat niet. Een scherpe voorzet van Wesley van de Dries wordt bij de eerste paal net gemist door Remco Langerveld. In de 70e minuut wordt Wesley van de Dries gewisseld voor Daniël da Cruz. Een middenvelder voor een aanvaller, Ron Luijten wil op meer zekerheid spelen. Toch komt CKC langszij. Niet eens uit een goed uitgespeelde aanval, maar Mike van der Spoel weet een voorzet van links op juiste waarde te schatten en kopt in de 83e minuut hard binnen 1-1.

Ron Luijten brengt Robert Boeve binnen de lijnen voor Stefan van der Vlegel. In de 90e minuut nog enige opwinding: Menno Homan kopt de bal op de paal na een vrije trap van Remco Langerveld. Dat had hem moeten zijn, maar de stand verandert niet meer. CKC mag zich de meest gelukkige ploeg noemen met dit gelijke spel, ondanks de man minder waren de beste kansen toch voor Nieuwerkerk. Bergambacht kwam niet verder dan een gelijkspel, maar het gelijke spel van Nieuwerkerk is te weinig om officieel kampioen te zijn. Nieuwerkerk

heeft aan één punt genoeg in de komende twee wedstrijden om officieel kampioen te zijn in de vierde klasse F.

Stand aan kop na vandaag (er worden 24 wedstrijden gespeeld):

1. Nieuwerkerk 22 – 57 doelsaldo +79

2. CKC 23 – 54 doelsaldo +66

3. Bergambacht 22 – 51 doelsaldo +56

Nieuwerkerk: S. Hoffmann – N. Weers – M. Treffers – B. Meeske – K. Kamerbeek – E. Pique – S. van der Vlegel (85 R. Boeve) – B. Slob – W. van de Dries (70 D. da Cruz) – W. van den Burg (13 M. Homan) – R. Langerveld.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.