Speeltuin IJsselkids weer tip top door inzet vrijwilligers NL-Doet

Vele handen maken licht werk. En die vele handen waren er afgelopen zaterdag 16 maart in Speeltuin de IJsselkids. Tientallen vrijwilligers waren aanwezig om tijdens de landelijke actie NL Doet de speeltuin weer op te knappen.

Ruim 20 vrijwilligers in de speeltuin hadden als doel de speeltuin op te frissen zodat menig kind de komende tijd weer fijn kan spelen. Het koude en stormachtige weer werd getrotseerd om speeltoestellen er weer blinkend uit te doen laten zien, het zand in de zandbakken te verfrissen, de looppaden opnieuw te betegelen de bomen en struiken te snoeien. Voor de inwendige mens werd ook gezorgd, vrijwilligers zorgden voor een heerlijke lunch.

De actie in de speeltuin is onderdeel van de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranjefonds. Met deze actie zet NL Doet vrijwilligers in de spotlights en nodigt ieder uit de handen uit de mouwen te steken . In onze gemeente werden op meerdere plekken de handen uit de mouwen gestoken. Zo waren diverse lokale politici aan het werk in de Natuurtuin in Moordrecht en was het een drukke dag in de Hennipgaarde in Zevenhuizen waar vrijwilligers onder andere zwerfafval opruimden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.