Klassiek en Pop tijdens het voorjaarsconcert van Symfonie Orkest Midden Holland met het koor Uit volle Borst en het Caminokoor.

Op 30 maart 2019 speelt het Symfonie Orkest Midden Holland in de
St. Josephkerk te Nieuwerkerk a/d IJssel samen met het koor Uit Volle Borst en het Caminokoor
.


Dirigent Ghislain Bellefroid is altijd op zoek naar inspirerende combinaties. Deze keer klassiek en pop én twee bijzondere koren uit het landelijk korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. Samen met het orkest bezorgen zij de bezoeker het ultieme voorjaarsgevoel.


Bellefroid: “Voor de pauze spelen we de 8 e symfonie van Beethoven, het werk, dat hij zelf bestempelde als zijn beste tot dan toe. Na de pauze zingt het koor Uit volle Borst uit Rotterdam onder leiding van Carolina Federbusch. Ook het Caminokoor onder leiding van Corry de Klepper treedt op. De beide koren en het orkest spelen en zingen, in diverse
combinaties, aansprekende popsongs”.


Het concert vindt plaats op zaterdagavond 30 maart 2019 in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel. De aanvangstijd is 20.00 uur.

Via de site van het orkest www.somh.nl/concerten kunt u kaarten à € 12,50 voor het concert bestellen (kinderen tot 12 jaar € 7,50). Aan de deur zijn de kaarten € 15,00.


Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Dit geweldige orkest bestaat uit ongeveer 25 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici.
Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.

Eerder in het nieuws

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.