Scheidsrechter belaagd, wedstrijd HWD-VV Nieuwerkerk gestaakt

De wedstrijd was al vervroegd naar 13.00 uur, omdat enkele spelers van HWD lid zijn van de band Broederliefde en nog een optreden hadden in het noorden van het land.

Van Broederliefde was zeker geen sprake in deze wedstrijd. De wedstrijd begon ook nog een half uur later, omdat de scheidsrechter te laat was.

De wedstrijd HWD Nieuwerkerk haalde het reguliere einde niet. Scheidsrechter Numan staakte na 43 minuten de wedstrijd. Op dat moment leidt Nieuwerkerk met 1-2. Directe aanleiding voor het staken is een rode kaart voor een speler van HWD, die door heel HWD wordt aangevochten. Remco Langerveld wordt onreglementair gestopt en de scheidsrechter fluit voor een overtreding. Heel HWD vindt dat de bal is gespeeld en niet de speler, dus in hun ogen fluit de arbiter onterecht. Dit leidt tot frustratie bij een van de spelers, die de bal hard op de grond gooit, vlak voor de arbiter. Die kon niet anders dan rood geven. Na het trekken van deze kaart wordt de scheidsrechter belaagd door spelers en trainer en coaches van HWD. Hij wordt fysiek bedreigd, spelers en coaches van HWD lopen tegen hem aan en duwen de beste man opzij. Niemand die de scheidsrechter ontzet. Dus besluit hij de wedstrijd te staken, omdat hij zich niet veilig voelde.

Een wedstrijd, die voor Nieuwerkerk goed begon en tot dat moment het aanzien waard was. Bovendien was de rentree van Kevin Kamerbeek opvallend. Na lang blessureleed heeft hij weer een basiplaats. Al na 7 minuten kon de Nieuwerkerkse aanhang juichen. Remco Langerveld schoot van 18 meter binnen. In de 20e minuut verdubbelt Nieuwerkerk de voorsprong door een doelpunt van Stefan van der Vlegel, na een mooie aanval van Nieuwerkerk.

Onoplettendheid aan de Nieuwerkerkse kant betekent twee minuten later de aansluitingstreffer van HWD: 1-2. Verder komen ze dus niet.

Wat de uitspraak van de KNVB zal zijn is gissen, maar dit hoort niet thuis op het voetbalveld.

De uitslag van deze wedstrijd is van belang voor de einduitslag van de tweede periode. Nu leidt Bergambacht met evenveel punten als Nieuwerkerk maar met een beter doelsaldo. Dat kan dus nog veranderen.

Opstelling: S. Hoffmann – N. Weers – M.Treffers – B. Meeske – K. Kamerbeek – E. Pique – S. van der Vlegel – B. Slob – R. Langerveld – W. van den Burg – W. van de Dries.