VV Nieuwerkerk maar moeizaam langs Swift Boys

VV Nieuwerkerk speelde tegen Swift Boys en won ternauwernood met 1-0.

De uitslag doet vermoeden dat Nieuwerkerk het moeilijk had deze middag, maar vooral het missen van de mooiste kansen door Nieuwerkerk was hiervan de oorzaak. Eigenlijk was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar ze weigerden de trekker over te halen. En ja, de leidsman had ook niet zijn sterkste middag. Ingrediënten dus voor een wedstrijd die alle kanten kon gaan. Nieuwerkerk speelt meer tegen zichzelf door het missen van de vele kansen en Swift Boys loert op dat foutje achterin bij Nieuwerkerk. Al in de 10e minuut schiet Bilal Ouahabi op de vuisten de goalie van Swift Boys. Even later mist Wesley van den Dries de kans op 1-0. Tien minuten later kopt Bilal Ouahabi over na een goede voorzet van Wayne van den Burg. Diezelfde speler mist in die 25e minuut alleen voor de keeper de kans. Remco Langerveld neemt in de 33e minuut een vrije trap. Zijn inzet wordt door Bart Slob over gekopt. In de 35e minuut redt de doelman tweemaal op een inzet van Remco Langerveld en Bart Slob. De bal mag er blijkbaar niet in. In de extra tijd van de eerste helft schiet Bart Slob nog hard op de lat bij een schot van 17 meter.

Eigenlijk speelt Nieuwerkerk in een te laag tempo met weinig ideeën. Dat gaat in de tweede helft gewoon verder. Nieuwerkerk is niet in staat het gat in de verdediging van Swift boys te vinden. En mochten ze al een keer doorkomen dan is daar nog altijd de goalie van Swift Boys, die een onneembare vesting lijkt.

Trainer Ron Luijten grijpt in: in de 63e minuut worden Bilal Ouahabi en Stefan Jeroense vervangen door Stefan van der Vlegel en Roy den Oude, duidelijk om meer druk te kunnen te zetten op het vijandelijke doel.

In de 67e minuut schiet Wayne van den Burg hard op de paal. Is dit dan zo’n wedstrijd? Roy de Oude schiet over. Maar in de 70e minuut krijgt Nieuwerkerk dan toch loon naar werken: Bart Meeske schiet na een scrimmage binnen via een speler van Swift Boys. Geen houden aan voor de doelman. De trainer van Swift Boys kan zich hier niet in vinden en wordt door de scheidsrechter achter de omheining verwezen. Nieuwerkerk krijgt nu meerdere kansen, maar de doelman wil van geen wijken weten. De vele opstootjes in het veld leiden er toe, dat de scheidsrechter in de 78e minuut enkele minuten de wedstrijd stillegt. Na een afkoelingsperiode van 5 minuten gaat de wedstrijd verder. Dankzij goede reddingen van de doelman van Swift Boys blijft de stand 1-0. De punten zijn binnen, daar is vanmiddag eigenlijk alles mee gezegd.

Opstelling: S. Hoffmann – N. Weers – J. Bos – B. Meeske – S. Jeroense (63 R. de Oude) – E. Pique – B. Ouahabi (63 S. van der Vlegel) – B. Slob – R. Langerveld – W. van den Burg – W. van de Dries