Overval Kruidvat Moordrecht onder de aandacht bij Team West

Het opsporingsprogramma Team West van de regionale zender Omroep West besteedde dinsdag 22 januari aandacht aan de brutale overval op een filiaal van de Kruitvat in Moordrecht, afgelopen december.

Op 14 december werd rond 20:10 uur de drogisterij aan de Kerklaan overvallen, hierbij bedreigde een verdachte de aanwezige medewerkers met een mes. De politie hoopt door middels van de tv uitzending op tips die leidden tot aanhouding van de verdachten.

Op vrijdagavond 14 december zijn de twee medewerksters om 20.00 uur bezig met het Op het moment dat de medewerkers een aantal karren met spullen naar binnen rijden, komen er twee in het zwart geklede overvallers binnen. Hun gezichten zijn bedankt en één van hen heeft een mes bij zich. Ze eisen geld uit de kassa.

Eén van de medewerksters maakt de twee kassa’s open en de overvaller haalt het geld er uit. Zijn handlanger pakt intussen een doosje condooms en een flesje drinken uit de winkel. Het geld uit de kassa is niet genoeg: de medewerksters moeten mee naar de kantoorruimte, op zoek naar meer geld.

Muntrollen

De minuten die volgen zijn zenuwslopend voor de vrouwen. De overvallers willen per se meer geld. Uiteindelijk nemen ze tientallen rollen muntgeld mee en om 20.10 uur vertrekken ze. Ze stoppen hun buit in tasjes van Kruidvat die ze in de winkel vinden. Op de beelden is te zien dat de buit nogal zwaar is.

Vluchtroute

De twee daders verlaten het Kruidvat en gaan rechtsaf via de Kerklaan naar het Kerkplein. Vervolgens lopen ze rechtsaf door de West Buurtstraat. Via de Dorpsstraat en het Westeinde komen ze terecht bij het pand van Sanare Thuiszorg. Daar splitsen ze op. Eén van de twee gaat voor het pand naar beneden richting het parkje dat er naast ligt. Via dit parkje kan hij op dezelfde plaats zijn uitgekomen als de andere dader.

Die is namelijk na het pand van Sanare naar beneden naar het parkje gegaan. Hij is parallel aan het Westeinde richting Emmastraat gelopen. Mogelijk is hij daarna via de Prinses Beatrixstraat linksaf de Oranjelaan in gegaan, en daarna rechts richting Prinses Irenestraat om uiteindelijk op de Prins Bernardstraat uit te komen. Eén van de mannen is daarna gezien op het moment dat hij via de Prins Bernhardstraat rechtsaf de Prinses Margrietstraat in slaat. 

Molukse wijk

De overvallers zijn rechtstreeks de Molukse wijk in gevlucht. Mogelijk kennen ze die buurt. Het kan opgevallen zijn dat één van de twee of allebei de mannen moeilijk liepen vanwege de zware buit. Door de behoorlijke hoeveelheid muntgeld ging lopen en rennen niet makkelijk. De politie komt graag in contact met mensen die de overvallers hebben gezien op hun vlucht.

Ook voor de overval kunnen de mannen zijn gezien. Ze hebben voor 20.00 uur zeker een kwartier in de Tuin van Bier, recht tegenover het Kruidvat gestaan, vermoedelijk om hun kans af te wachten. Dit kan zijn opgevallen, omdat ze zich hier misschien hebben voorbereid door hun gezichten te bedekken. 

Geld verloren

Op de Emmastraat en nabij de Prinses Beatrixstraat en de Oranjelaan zijn geldrollen gevonden. Als u heeft gezien dat die door de overvallers zijn verloren, komt de politie graag met u in contact. Het is ook mogelijk dat het winkeliers uit de buurt is opgevallen dat mensen na 14 december met opvallend veel muntgeld hebben betaald. Ook in dat geval hoort de politie dat graag. 

De beelden kunt u hieronder bekijken. Heeft u tips of relevante informatie over de overval, neem dan contact op met de politie : 0900-8844 . Misdaad anoniem: 0800-7000


Het was niet de eerste keer dat het filiaal van de Kruitvat werd overvallen. In februari 2017 was de drogisterij ook al het doelwit. Een medewerkster schreef toen naar aanleiding van deze overval een indrukwekkend bericht op social media.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.