UitPlusBus en Molen Kortenoord gaan ervoor!

De Uitbusplus Zuidplas en Molen Kortenoord zijn 2 stichtingen die meedoen aan de campagne Help Nederland Vooruit, georganiseerd door de ING bank. Deze actie heeft per regio in Nederland 5 doelen gekozen.

De vrijwilligers van deze doelen moeten gaan zorgen dat hun achterban en andere sympathisanten op hun doel gaan stemmen via de web-site van Help Nederland Vooruit. Stemmen kan vanaf 21 januari 12.00 uur en stopt op 10 februari aanstaande. Het aantal behaalde stemmen bepaald de hoogte van het bedrag dat de stichtingen kunnen krijgen en kan variëren tussen de 1000 en 5000 euro. Op 9 maart zal bekend worden gemaakt met hoeveel euro de stichtingen vooruit kunnen. Stemmen kan via de speciale site te bereiken via DEZE LINK.

UitPlusBus

De stichting Uitplusbus Zuidplas bestaat ruim drie jaar en verzorgt bijna het gehele jaar door dagelijks uitjes in het hele land voor (vaak) alleenstaande ouderen om hen een gezellige dag te bieden en dreigend isolement te voorkomen. De ouderen worden opgehaald en thuisgebracht. We vervoeren op jaarbasis ruim 2500 ouderen. We willen ons aanbod verdiepen door meer thema-gerichte tochten in de culturele sfeer te organiseren waardoor gelijkgestemden met elkaar in contact kunnen komen; voorts willen we mensen een laag budget stimuleren mee te gaan door korting te verlenen in de kosten, de eerste twee keer 50% korting; daarnaast kan donatie bijdragen in de aanschafkosten nieuwe bus(kosten ruim € 50.000).

https://www.uitbuspluszuidplas.nl

Molen Kortenoord

Stichting Molen Kortenoord is opgericht om de vervallen molen Windlust te restaureren tot maal vaardige molen en deze in stand te houden. Waarvan de producten worden verwerkt door cliënten van een Dag activiteitencentrum dat naast en onder de molen is gesitueerd. Het monument en het ambacht te tonen aan scholieren en andere geïnteresseerden. Het ambacht overdragen aan nieuwe generaties. Met de donatie willen we in 2019 een buil aanschaffen. Een buil is een stuk gereedschap dat uit meel bloem en zemelen kan zeven en geeft de molen en het dagactiviteitencentrum nieuwe mogelijkheden in lijn van de molen en het ambacht als aanvulling op het malen. Door lokale samenwerking met stichting Natuurpolders ontstaat er zo een keten van lokaal graan tot eindproduct.

http://www.kortenoord.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.