Bijzonder Nieuwjaarsconcert Tobias en zijn Kameel met Symfonie Orkest Midden Holland

Op 12 januari november 2019 spelen musici van het Symfonie Orkest Midden Holland in Theater Swanla te Zevenhuizen, samen met verteller Peter Lems het verhaal van de eigenzinnige Tobias.


Opnieuw een bijzonder Nieuwjaarsconcert in Swanla. Een origineel en boeiend verhaal over de ondernemende en eigenzinnige Tobias, die op zijn kameel door de wereld trekt. Hij beleeft veel avonturen, ontmoet bijzondere mensen, leert sterren lezen op de school der wijzen en keert terug met zijn kameel voor een bijzondere en spannende ontknoping van het verhaal met een speelse versie van de kerstboodschap.


Voor de pauze, een blazersensemble van het orkest, wat delen 1 en 2 van het divertimento van Mozart speelt. Lichte en vrolijke klassieke muziek, passend bij de start van het nieuwe jaar. De verschillende onderdelen zullen afgewisseld worden met korte dansen door leerlingen van Explosion Dance.


Na de pauze het verhaal van ‘Tobias en zijn kameel’ nu met strijkers, blazers, keybord en slagwerk en …dans van leerlingen van Explosion Dance.

Tobias en zijn kameel, een muzikaal sprookje, naar het gelijknamige boek uitgevoerd door Peter Lems, auteur/verteller, kinderen uit Gouda van het jeugdtheaterhuis, musicalschool Mirakel, scholen Casimir en ’t Palet, leerlingen van dansschool Explosion Dance en een orkest van 11 musici van het Symfonie Orkest Midden Holland speelt de muziek, (evenals de
choreografieën) speciaal voor deze voorstelling geschreven.

De combinatie van een boeiend verhaal, vertelkunst, kinderen, die acteren en dansen en live muziek zorgt voor een fascinerende voorstelling, die u en uw kinderen nog lang zal bijblijven. Korte familievoorstelling en alle kinderen ontvangen gratis het boek.


Het concert vindt plaats op zaterdagavond 12 januari 2019 in Theater Swanla, Burgmeester Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen. De aanvangstijd is 19.30 uur.
Via de site van theater Swanla www.dorpshuis.nl kunt u kaarten à € 7,50 voor het concert bestellen.

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Dit geweldige orkest bestaat uit ongeveer 25 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici. Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.