Burgemeester Kats vertrekt bij gemeente Zuidplas

Burgemeester Gert-Jan Kats (SGP) heeft zijn vertrek aangekondigd als burgemeester van Zuidplas.

Daarmee heeft Veenendaal voor het eerst een burgemeester van SGP-huize. Naar verwachting wordt de nieuwe burgemeester van Veenendaal in januari geïnstalleerd. Tineke Bette-van de Nadort, namens de gemeenteraad voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Met de heer Kats hebben we een ondernemende en vernieuwende burgemeester gevonden die voorop wil gaan om de ambities van Veenendaal waar te maken”.

Gert-Jan Kats is sinds 2010 burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas. Daarvoor was hij zes jaar burgemeester van Liesveld. Kats begon zijn werkzame leven in de financiële wereld. Voordat hij burgemeester werd, was hij Private Banker bij ING en daarnaast raadslid namens ChristenUnie/SGP in Zeist. Kats is 47 jaar, getrouwd en heeft vier kinderen.

Kats:

Ik ben dankbaar en blij met deze eervolle voordracht. Veenendaal is een energieke stad waar het goed wonen en ondernemen is. Daarnaast is Veenendaal een stevige partner in de regio FoodValley. Ik zie het als een voorrecht om burgemeester te worden van alle Veenendalers.

Zestien kandidaten meldden zich voor de zomer voor de vacature van Veenendaals burgemeester: dertien mannen en drie vrouwen.

Van de zestien kandidaten zijn drie lid van de PvdA., VVD en het CDA. De SGP en D66 leverden ieder twee sollicitanten, de ChristenUnie slechts één.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.