Het gaat goed met met Je Bent Nieuwerkerker !!!

Een beetje een “wij van WC eend” bericht maar sinds de start van de Facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker Als in februari 2014 is de bekendste groep 4 jaar na de start nog steeds een groot succes.

Het komt maar zelden voor dat een groepspagina dagelijks vele bezoekers blijft trekken, in Nieuwerkerk aan den IJssel lukt het tot op de dag van vandaag nog steeds. Met momenteel op 7422 feitelijke leden op de teller bezochten de afgelopen maand Juli 6165 leden de pagina. Dit valt op te lezen in de statistieken die Facebook maandelijks beschikbaar stelt. Ondanks de vakantieperiode en het warme weer, een periode waar men doorgaands minder gebruikt maakt van social media werden er in de maand Juli zo’n 230 berichten gepost. Op deze berichten volgden afgelopen maand 2562 opmerkingen en bij elkaar opgeteld 5505 reacties in de vorm van duimpjes, smileys etc. Menig lokale activiteit werd “luister bij gezet” op onze mediakanalen. Hierdoor kregen vele onderwerpen en groot gelezen podium zoals de bekendheid van een  lokale turkse bakker tot aan een groot feest in de Speeltuinvereniging.

JBN in het buitenland

Ook tijdens de eerste 3 weken van de vakantieperiode wist men de Nieuwerkerkse Facebookgroep vanuit de diverse vakantielanden goed te vinden. Opvallend veel Nieuwerkerkers in Frankrijk en Spanje keken dagelijks op de pagina, maar ook vanuit Duitsland en België blikte men dagelijks even op de Facebookpagina. Een opvallend detail is dat men in Australië ook Nieuwerkerk op internet weet te vinden. Mogelijk betreft het hier geëmigreerde Nieuwerkerkers.
De maandag, woensdag en zondag zijn volgens de statistieken van Facebook de drukst bezochte dagen.

Volop lokaal nieuws

Naast de Facebookgroep weten ook steeds meer bezoekers het nieuwsbroertje www.jebentnieuwerkerker.nl te vinden. De lokale nieuwspagina die sinds het voorjaar van 2016 actief is trekt dagelijks vele honderden tot uitschieters van meer dan 10000 (lokale) bezoekers per dag om zo op de hoogte te blijven van wat er speelt in het laagst gelegen punt van Nederland. Van klein leed, tot groter nieuws. Samen met mediapartner www.omroepzuidplas.nl weet JBN weet wat er speelt in het dorp. En vanaf deze zomer voorziet www.jebentnieuwerkerker.nl het lokale internet muziekstation www.nieuwerkerkfm.nl van al het lokale Nieuwerkerkse nieuws.

                                                                                                             

uitbreiding

Met alle uitbreidingen van onze nieuwsafdeling is de redactie op zoek naar versterking. Heb jij oog voor lokaal nieuws, affiniteit en binding met Nieuwerkerk aan den IJssel ? Stuur dan een mailtje naar info@jebentnieuwerkerker.nl
Maar ook voor nieuwstips, het melden van activiteiten of persberichten van (sport)verenigingen kunt u mailen naar info@jebentnieuwerkerker.nl

JBN, lekker eigenwijs, midden in de samenleving en onafhankelijk!

www.jebentnieuwerkerker.nl
de Nieuwerkerkse facebookpagina Je Bent Nieuwerkerker Als
Nieuwerkerks nieuws op facebook.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.