Beginnend bermbrandje snel geblust door oplettende automobilist.

Oplettende automobilisten alarmeerde vrijdagmiddag 3 augustus de brandweer na het ontdekken van een beginnend bermbrandje nabij de rotonde N219/Schielandweg – Burgermeester van Heugtelaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het beginnend brandje zou mogelijk ontstaan zijn door een brandende sigaret en werd tijdig opgemerkt door enkele voorbijkomende automobilisten. Een automobilist wist het beginnend vuurtje snel te doven, de inmiddels gearriveerde brandweer kon onverrichter zake weer terug.
Sinds de droogte zijn er al tientallen brandjes in bermen langs wegen in Nederland. Een sigarettenpeuk de berm ingooien is niet alleen verboden, waarschuwt Rijkswaterstaat, maar kan met deze droogte snel brand veroorzaken.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.