Jeugdvakantieweek Nieuwerkerk komt eraan!

Het grote watergevecht op woensdag 22 augustus op het “teerveldje” naast de Ringvaartkerk (voorheen de Bron) moet 1 van de hoogtepunten worden van de jeugdvakantieweek 2018 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Nadat de andere Zuidplasdorpen Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle de zomervakantie hadden geopend met een week vol activiteiten, sluit Nieuwerkerk aan den IJssel de laatste week van de schoolvakantie, van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus, af met vele activiteiten in de dorpskern.

Wethouder Jan Verbeek, verantwoordelijk voor onder meer sport, jeugd, onderwijs en cultuur binnen de gemeente Zuidplas, zal samen met de kinderburgemeester de activiteitenweek om 11:00 uur op het Raadhuisplein openen. Met een sprinkussen, een levende sjoelbak, en muziek van DJ

Maar niet alleen het Raadhuisplein zal deze jeugdvakantieweek het toneel zijn van activiteiten. Ook Rens zal het een gezellige boel worden waarbij iedereen is uitgenodigd. op andere plekken binnen Nieuwerkerk zal er van alles te beleven zijn. Zo komt er en poppentheater en filmavond in ‘T Blok, wordt er gevoetbalt op de velden van VV Nieuwerkerk, is er gym in de Parkzoomhal, diverse spelletjes bij IJsselhage, een indianendorp bij speeltuinvereniging de IJsselkids, een kastelenspel in het Groene Hart Park, een speurtocht door Nieuwerkerk, een hondendemonstratie in het Essepark en een zwemdisco in het Polderbad.

Woensdagavond 22 augustus zal er, traditiegetrouw in de Jeugdvakantieweek een groot waterspektakelplaatsvinden met ondersteuning van de brandweer. Handdoek meenemen dus!

Het volledige programma staat in de boekjes die alle basischoolkinderen aan het einde van het afgelopen schooljaar hebben gekregen. Ook kunt u het programma terugvinden op de site van Welzijnzuidplas.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.