Daling aantal woninginbraken Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft de veiligheidscijfers gepubliceerd betreffende het eerste half jaar van 2018. Uit deze cijfers valt te lezen dat het aantal woninginbraken in de hele gemeente de eerste 6 maanden van dit jaar flink is gedaald.

Vonden er in 2017 totaal 55 woninginbraken plaats, de teller staat nu op 29, dat is een daling van 47%
Van alle Zuidplasdorpen spant Nieuwerkerk aan den IJssel de kroon betreft personenauto inbraken zoals op bijgaand kaartje is te zien.

Overzicht personenauto inbraken.

 

Over de gehele gemeente gezien is er een daling van personenauto inbraken van 17%
Betreft diefstallen uit bedrijfsauto’s is er wel stijging van 29 %. De teller staat nu op 22 gevallen.

Burgermeester Kats laat als reactie op de cijfers weten :

“Het gaat steeds beter met de veiligheid in Zuidplas. De eerste zes maanden van 2018 laten een daling zien van het aantal woning- en bedrijfsinbraken, geweldsdelicten en diefstallen uit en van voertuigen. Er is wel een lichte stijging van het aantal meldingen van overlast door jongeren: van 105 in de eerste helft van 2017 naar 111 in dezelfde periode in 2018. We blijven met de politie waakzaam.”

Ook de overlast van jeugd heeft de gemeente in kaart gebracht. Hierop valt op te maken dat er over de gehele gemeente 111 meldingen zijn geweest waarvan het grootse deel (47) meldingen in Nieuwerkerk.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.