Ondernemers Oude Dorp en Thorbecke-leerlingen werken samen aan verbetering

Op donderdag 14 juni gaan eerstejaars leerlingen van Thorbecke Nieuwerkerk een opdracht uitvoeren over en voor het Oude Dorp.

Ook ondernemers uit het Oude Dorp en andere Nieuwerkerkers werken en denken mee. Het algemene doel van de dag is om de onderlinge contacten in Nieuwerkerk te versterken en nieuwe ideeën voor het Oude Dorp op te doen. Voor de deelnemende leerlingen zijn leerdoelen onder meer: samenwerken, omgaan met volwassenen, doelgroepdenken, presenteren & creatief denken. Bij de dag zijn naast klas n1a ook enkele leerlingen uit klas 2 (media) en klas 3 (ondernemerschap) betrokken. Dit initiatief is genomen in samenwerking met de streetmanager van het Oude Dorp, Gea van der Spek.
Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

08.30-9.30 opening tijdens ondernemersontbijt restaurant de Gouden Oceaan,     Dorpsstraat 43, met gastspreker Lucia Marthas en uitleg van de opdracht
(Lucia Marthas is creatief onderneemster en onder meer algemeen directeur    van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts.)
09.30-16.00 leerlingen zijn aan het werk onder begeleiding van docenten en professionals in restaurant de Gouden Oceaan en de omgeving van het Oude Dorp
13.00  Intermezzo: flashmob door topdansleerlingen van Thorbecke V.O. in het Oude Dorp.
16.30-17.30 presentaties van de leerlingen aan de ondernemers met een drankje en een borrelhapje bij Thorbecke VO, Kamerlingh Onnesstraat 4.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.