Montmartre aan de IJssel

Net als voorgaande jaren verandert Leefgoed de Olifant tijdens de Pinksterdagen in Montmartre aan de IJssel. Deze keer is uitgebreider en interessanter dan ooit, maar liefst 25 mensen laten hun creaties zien: kunst, keramiek en bijzondere huisvlijt.

Dick Raat (zondag) en Duo Daci (maandag) zijn de vertrouwde live muzikanten die het geheel extra ‘couleur’ geven. De hoeveelheid deelnemers is daarmee groter dan ooit en het speelt zich ook nu af in de inspirerende omgeving van de Beeldentuin, die afgelopen zondag is geopend voor publiek en waar tien kunstenaars hun objecten exposeren.

Om te vieren dat het de vijfde editie is, speelt het Rotterdams theatergeschap Mooi Weer & Zo op zondag 13 uur in De Kas het toepasselijke toneelstuk « Kunst, over wat het waard is ».

Bart Belonje en Ariann Kraaijeveld van Stichting Leefgoed de Olifant, die de organisatie voor zijn rekening neemt, zijn er bijzonder trots op dat dit evenement in zo’n korte tijd kon uitgroeien tot een begrip. De Kas die dit jaar voor het eerst dienst doet, draagt bij aan het succes van alle uitverkochte en volle evenementen die dit voorjaar al plaatsvonden. De stichting probeert vooral de rust en het landschappelijke karakter van het Leefgoed te bewaken door alles intiem en sfeervol te houden. De focus ligt op volwassen publiek dat van kunst, cultuur en natuur wil genieten.

De toegang op beide Pinksterdagen is gratis. De organisatoren verzoeken de bezoekers wel zoveel mogelijk op de fiets of wandelend via het Park Hitland te komen. Parkeren kan gratis op het parkeerterrein bij restaurant De Dames, maar is beperkt. De parkeerplaatsen op de dijk zijn voor bewoners van de woningen en schepen. Parkeren kan ook bij de golfbaan. Via de Ouderkerkselaan komt u op het Leefgoed.

De deelnemers aan Montmartre zijn: Yopi Abraham, Therese Belonje, Monique Bleeker-Hoogenboom, Jeffrey de Bruin, Peter Daalder, Marijke van Dijk, Lina van Egten, Fleur&Co, Nelly Geluk, Marianne Goeree, Agnes Hagendoorn, Jan Huismann, Elly Kern, Marieke Koning, Ans de Koning, Piet Kouwenhoven, Hanneke Lambeck, Monique van Lonkhuijzen, Jenny Oldemonninkhof, Conny Paap, Frank Stoks, Erica Straatman, Emmy Verkerke, Hanneke de Vogel, Aad de Wit.

Leefgoed de Olifant vindt u op een steenworp afstand van Capelle aan den IJssel tussen de werkhaven van Ver-Hitland en Park Hitland aan de Groenendijk 325, 2911 BB Nieuwerkerk aan den IJssel.

De non-profit organisatie Leefgoed de Olifant zet zich in om de voormalige steenplaats met Rijksmonumenten Steenoven de Olifant in stand te houden en voor publiek toegankelijk. De exploitatie van het restaurant/theehuis De Dames en de verhuur van de vergaderuimtes genereren de inkomsten waarvan het onderhoud van het Leefgoed en de veelal gratis toegankelijke culturele activiteiten, worden betaald.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.