Herbestrating wijk Esse en Zuidplas : VVD stelt vragen

Begin 2016 is een aanvang gemaakt met het herbestraten/renovatie van de Kruidenbuurt in de wijk Zuidplas. Nu is men bezig met het opknappen van de wijk Esse, alleen de doorlooptijd van dit project is traag en roept bij de VVD de vraag op wanneer één en ander wordt afgerond.

Begin 2016 is een aanvang gemaakt met het herbestraten/renovatie van de Kruidenbuurt in de wijk Zuidplas van Nieuwerkerk a/d IJssel. In juni 2017 is deze fase met goed gevolg afgerond. Bewoners zijn tevreden over het resultaat. De verwachting was dat direct daarop met de andere buurten in de wijk Zuidplas zoals de Mossenbuurt, de Veldenbuurt en de Dalenbuurt het herbestratingsprogramma zou worden doorgezet. Hoewel er in deze buurten bescheiden bestratingswerkzaamheden zijn uitgevoerd, is de grote renovatie tot op heden achterwege gebleven.  Zo ook is men bezig met het opknappen van de wijk Esse (herinrichting Merwede, Dinkel, Hunze en Linge). Alleen de doorlooptijd van dit project is traag en roept bij de VVD de vraag op wanneer een en ander wordt afgerond.

De fractie van de VVD vraagt zich af wanneer een aanvang gemaakt wordt betreft het herbestraten/renoveren van de Mossen, Velden en Dalenbuurt en of deze dezelfde kwaliteit hebben als in de kruidenbuurt. Ook wil men onder andere antwoord op de vraag wat de status is van de werkzaamheden in de wijk Esse en wanneer de bewoners voor het laatst geïnformeerd zijn.

 

?

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.