Koningsdag in Nieuwerkerk, gelukkig droog weer !!

Koningsdag 2018 !!

Nadat gisteren traditiegetrouw een dag voor Koningsdag diverse personen een koninklijke onderscheiding ontvingen, in de gemeente Zuidplas waren dit zeven personenis het vandaag een en al oranje in Nederland. Dit betekent volop activiteiten in onze gemeente Zuidplas.

Volgens weerman Leen de Koning zal deze Koningsdag vrijwel droog verlopen, maar we moeten we rekening houden met vrij veel wolkenvelden. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten. Vanmiddag schommelt de maximum temperatuur rond de 15 graden.

Komende avond en nacht blijft de bewolking overheersend. Er kan een enkele bui vallen. Het koelt bij weinig wind af naar 10 graden.

Morgen lijkt het weer veel op dat vandaag. Veel bewolking, slechts af en toe zon en op de meeste plaatsen droog. Bij een matige wind uit het zuidwesten wordt het 14 graden.

Burgemeester Kats begon de dag al vroeg met het hijsen van de vlag, het poetsen van de keten en het doornemen van het programma meldt de burgervader op Twitter. De burgemeester zal in de 4 dorpen de aubades bezoeken. Om 09:30 uur zal dit in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn, op de Prins Alexanderlaan bij de brandweerkazerne. De burgemeester zal worden vergezeld van Wethouder Daan de Haas, Jan Hordijk, Rik van Woudenberg en de kinderburgemeester Quinty Kalmeijer.

 

Het programma in Nieuwerkerk ziet er als volgt uit:

Om 10:00 uur zal de braderie met kleedjesmarkt starten en zal er een springkussen zijn voor de kinderen.
De oude dorpskerk zal de hele dag te bezichtigen zijn en kan met een kijkje nemen op grote hoogte in de kerktoren.
Op het hoofdpodium in het oude dorp de hele dag volop muziek, het programma :

10:15 uur – 11:00 uur DJ Sander
11:15 uur – 12:00 uur Fabia Dance Groep
12:30 uur – 13:30 uur Real Deal Band
13:45 uur – 14:45 uur Riddlebox  Band
15:00 uur – 16:00 uur DJ Richard

 

De oude dorpskerk zal de hele dag te bezichtigen zijn en kan met een uniek kijkje nemen op grote hoogte in de kerktoren.

 

heeft u mooie foto’s van de oranje evenementen? Plaats ze op onze populaire facebookpagina Je Bent Nieuwerkerker Als…. 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.