Ratten probleem Nieuwerkerk lijkt steeds groter te worden

Het gaat langzamerhand op een rattenplaag lijken in Nieuwerkerk aan den IJssel. Steeds meer inwoners melden klachten op onder andere social media over het ongedierte.

Naast de Bomenwijk komen er ook meldingen van ratten in de Velden en Mossenbuurt. Waar in de Beuk enkele weken geleden een dode rat in het trappenhuis lag, liep er bij Marco de Jonge een rat over het tuinmeubilair.
De bruine rat is een gevaar voor de volksgezondheid. De ziekte van Weil kan worden overgebracht door ratten urine en komt door wondjes het lichaam binnen.

Bewoners in de Beuk troffen een dode rat aan in de centrale hal.

In het Algemeen Dagblad liet de gemeente Zuidplas eerder weten het beeld van een plaag niet te herkennen. De gemeente Zuidplas geeft op internet wel aan dat als men bruine ratten signaleerd in buitenruimtes, men dit kan melden via internet : meldpunt openbare ruimte of telefonisch 0180-330300.
De meldingen zullen dan worden doorgezet naar de ongediertebestrijders van de gemeente.

Ratten zijn altijd opzoek naar eten. Het voeren van brood aan vogels kan al aanleiding zijn voor een ratten invasie. Maar ook zakken huisvuil in naast containers en worden neergezet en zakken voor plastic afval zijn voer voor deze beesten. Op social media verschijnen er ook klachten dat de ondergrondse containers niet vaak genoeg geleegd zouden worden, wat als oorzaak zou worden gezien van de ratten invasie.
Door de regelgeving voor ratten bestrijding is het verboden de beesten te bestrijden met gif. Voor het gebruik van gif gelden sinds 2015 strenge regels in verband met mogelijke vergiftiging van andere dieren.

Eerder in het nieuws

2 Thoughts to “Ratten probleem Nieuwerkerk lijkt steeds groter te worden”

 1. haas

  Dankzij die mooie overheid moeten er eerst weer ziektes onder de mensen uitbreken voor dat we de ratten mogen bestrijden.

 2. simon

  Zelf ben ik inmiddels 23 jaar aan het werk als ongedierte bestrijder en ik moet toegeven dat het verbod om ratten gif buiten te gebruiken iets is wat 98% van de professionele ongedierte bestrijdings bedrijven ook niet begrijpt en je hoeft er niet voor geleerd te hebben om te begrijpen dat de ratten populatie de komende jaren explosief gaat toenemen.
  In Nederland bepalen deze grote bedrijven deze wetgeving aan gezien het bij deze bedrijven maar om een ding gaat en dat is zoveel mogelijk winst maken zijn ze akkoord gegaan met deze regelgeving. Normaal vulde je een ratten kist met gif 8 x per jaar. Maar als je gif verbied en klemmen gebruikt moet je 52 x per jaar langs komen. Door deze wetgeving gaat hun omzet in een jaar met 600% omhoog ?

  Persoonlijk ben ik blij dat de laatste 12 maanden aantonen dat dit niet werkt overal explodeert het aantal meldingen van ratten.

  Tot 1 januari 2017 was ratten gif voor particulieren te kopen in ieder tuincentrum .
  80% van al het ratten gif werd deze laatste 10 jaar verkocht aan particulieren misschien lag daar de oorzaak wel.

  Vorige week moest ik naar een groot bedrijf net over de grens in België en sprak daar met een bioloog . Ik vroeg hem wat hij dacht van het Nederlandse besluit om ratten gif buiten te verbieden.
  Zijn antwoord zorgde er voor dat ik mijn lachen niet kon in houden.
  Hij zij en jullie zeggen dat Belgen dom zijn .

  Ik vroeg Door en vroeg hem is het mogelijk dat het buiten gebruik van ratten gif in België ook verboden word.
  Zijn antwoord was daar gaat België niet over maar Europa en jullie Nederlanders geloven toch niet dat een meerder heide van deze landen die nu in debat Europese unie zitten een dramatische beslissing als dat ondersteunen.

  Hij zij kijk nu naar het geweldige besluit in Nederland om miljoenen te investeren in vissen met stroom in de Noorzee dat was ook iets wat niemand begreep en toen er een stemming in Europa kwam gebeurde het zelfde als er gaat gebeuren met een verbod op ratten gif buiten 90% stemde tegen.
  Met als gevolg dat diverse Nederlandse vissers er aan onder Door gingen niet Door hun schuld maar Door de regels die ze moesten volgen.

  Misschien als de ziekte van weil snel terug komt ziet deze overheid snel in dat dit een dramatisch besluit is.

  Dit wou ik even kwijt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.