Coalitie accoord gepresenteerd : Samen verder bouwen aan Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft een nieuwe coalitie, deze werd woensdagavond 25 april in aanwezigheid van de politieke kopstukken en de lokale pers gepresenteerd in de Batavier aan de Batavierlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Afgelopen week werd er een akkoord bereikt over de samenwerking tussen de VVD, Christenunie/SGP en het CDA waarin naar voren kwam dat “de nieuwe coalitie de verbinding tussen politiek en samenleving nog meer moet versterken”.
Met 7 zetels werd de VVD tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart de grootste partij binnen de gemeente Zuidplas gevolgd door de Christenunie/SGP met 6 zetels en als 3e partij met 5 zetels, het CDA. Samen dus 18 van de 27 zetels.
Het college zal bestaan uit een viertal wethouders:

VVD: Jan Hordijk en Daan de Haas
CU/SGP: Jan Willem Schuurman
CDA: Jan Verbeek

 

(Foto: Omroep Zuidplas).

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.