VV Nieuwerkerk(zo) moet in Hoogland zijn meerdere erkennen

Nieuwerkerk speelde tegen nummer twee Hoogland. Na vier overwinningen op rij voor de Nieuwerkerkse ploeg waren de verwachtingen hoog gespannen.

De heenwedstrijd werd door Nieuwerkerk (onnodig) verloren, toen met 3-1. Voor beide ploegen was niet verliezen het motto vanmiddag.

Maar, ook vandaag nemen de Amersfoorters de punten mee.

Nieuwerkerk startte met dezelfde spelers als de laatste wedstrijd. “Never change a winning team” moet de coach gedacht hebben. Hoogland liet van begin aan merken dat ze kwamen voor de drie punten en met minder geen genoegen zouden nemen. Het begin was ook voor Hoogland, zonder echt gevaarlijk te worden. Er zijn wat schermutselingen voor het doel te melden, zonder te spreken van echte kansen. Zo schiet een speler van Hoogland hopeloos hoog over na een goede voorzet en mist aan de andere kant Rowendy Schoop na goed aangeven van Davi Lizardo. Na een half uur spelen komen de bezoekers toch op 0-1. Een voorzet van links komt uiteindelijk voor de voeten van Frank Voorwald en hij schiet snoeihard binnen. Nieuwerkerk is even de weg kwijt, maar hervindt zich. Een goede aanval van Nieuwerkerk in de 42e minuut eindigt bij Rowendy Schoop, die op de vuisten van de Hooglandse goalie schiet. Nauwelijks een minuut later : een vrije trap van Donny van der Dussen wordt door Mike van der Ruit net over gekopt. In de blessuretijd van de eerste helft nog een knappe redding van Delano Kortstam, zodat de ruststand 0-1 is.

In de rust blijft Bart Slob achter in de kleedkamer, zijn plaats wordt ingenomen door Ryan Santos St Aubijn. Hoogland begint beter aan het tweede bedrijf dan Nieuwerkerk en dat resulteert in de 52e minuut in de 0-2. Hoessein Mezbanali ontsnapt aan de buitenspelval en passeert doelman Delano Kortstam. Bijna wordt het 1-2, nauwelijks een minuut na de 0-2 schiet Donny van der Dussen een vrije trap vol op de lat. In de 55e minuut komt Remco Langerveld in het veld voor de statische Shayron Curiel. Het spel golft op en neer zonder tot grote kansen te leiden. Maar, in de 58e minuut komt Nieuwerkerk dichterbij. Rowendy Schoop tikt de 1-2 binnen na een lange bal van achteruit na een doeltrap van Delano Kortstam. Lang kan Nieuwerkerk niet profiteren, binnen 10 minuten is de achterstand weer opgelopen tot twee doelpunten. In de 66e minuut mag Martijn Koelewijn doorgaan tot op de achterlijn en schiet hij onder Delano Kortstam in de korte hoek binnen: 1-3.

Hoogland zet nog verder aan en er ontstaan ook kansen voor de ploeg uit Amersfoort. Steeds staat echter doelman Delano Kortstam in de weg. In de 74e minuut wordt de aangeslagen Davi Lizardo, die goed speelde, vervangen door Stefan van der Vlegel.

Nieuwerkerk probeert iets aan de stand te doen. En dat lukt ook, in de 89e minuut wordt het 2-3 uit een van richting veranderde vrije trap van Donny van der Dussen. Verder laat Hoogland Nieuwerkerk echter niet komen. Gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd is de winst van Hoogland niet onverdiend te noemen. Ze lieten zien iets verder zijn dan hun opponent en geloven nog steeds in de titelkansen. Voor Nieuwerkerk is plek drie of vier nog steeds haalbaar, mede gezien de resultaten van de overige teams deze middag. Volgende week is Nieuwerkerk vrij, dan wachten drie uitwedstrijden.

Opstelling VV Nieuwerkerk: Delano Kortstam – Mike van de Ruit – Shanon Koetsier – Jeffrey Schenk – Bart Slob (45 Ryan Santos St Aubijn) – Donny van der Dussen – Jordan Kroon – Shane van den Engel – Shayron Curiel (55 Remco Langerveld) – Rowendey Schoop – Davi Soares Lizardo (74 Stefan van der Vlegel)

Foto: Corinne Verkuil

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.