veel alcohol en drugsgebruik: druk weekend voor politie

De Politie Waddinxveen Zuidplas laat via social media weten een druk weekend te hebben gehad waarbij alcohol en drugs een hoofdrol speelde.

Bij een aanrijding op de A20 in Nieuwerkerk aan den IJssel afgelopen vrijdag 20 april werd het rijbewijs van de bestuurder van de auto ingevorderd. Door het vermoeden van alcoholgebruik werd er bloed afgenomen.Op de Burgemeester Lindelaan in Nieuwerkerk aan den IJssel viel de politie zondagochtend een motorrijder op. Na een blaastest waarbij hij 305UG/L blies hoefde hij zijn rijbewijs niet in te leveren.

Maar niet alleen in Nieuwerkerk was de politie actief, ook elders was er werk te doen. Zaterdagnacht 21 april werd op de A12 bij Zevenhuizen een bestuurder gecontroleerd  op het gebruik van drugs. Na een speekseltest bleek dit te gaan om gebruik van XTC in combinatie met amfetamine. En op de dag werd er een persoon aangehouden vanwege het rijden onder invloed van cannabis en cocaïne. Maar ook in Waddinxveen werden maar liefst 3 automobilisten  aangehouden die onder invloed waren van cannabis ( THC). De mannen vielen allen  op door het aparte rijgedrag. Tenslotte werd er op de Slingerkade in Waddinxveen ook nog een bestuurder van een scooter aangehouden. De persoon kon zijn rijbewijs inleveren nadat alcohol gebruik was vastgesteld na een blaastest waarbij de teller 530 UG/L uitwees. (grens is 220 UG/L).

De politie laat weten dat als een bestuurder onder invloed rijdt van een verdovend middel, er door een arts bloed afgenomen wordt dat vervolgens onderzocht wordt door het Nederlands Forensisch Instituut. Mocht de grenswaarde overschreden zijn, dan zal het Openbaar Ministerie de strafmaat bepalen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.