Voortbestaan hertenkamp in gevaar?

Update: Demissionair wethouder van Woudenberg heeft gereageerd op de ontstane onduidelijk die was ontstaan nadat afgelopen weekend uit stukken voor de gemeenteraadsvergadering van 24 april bleek dat het terrein van het hertenkamp ter overweging zou worden genomen om evt. Af te stoten. De wethouder reageerde als volgt op onze facebookpagina :.

 

Het hertenkamp in de wijk Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel is weer punt van discussie binnen de gemeentepolitiek in onze Zuidplas gemeente.

De vastgoedafdeling van de gemeente Zuidplas stelt in een verslag vast, net als meerdere vastgoedobjecten binnen de gemeente, dat “het object een maatschappelijk nut heeft maar een beperkte bijdrage levert aan de samenleving”.
“Omdat niet direct duidelijk is of met het aanhouden van het dierenverblijf een gemeentelijk doel wordt nagestreefd, is het aanhouden van het object te heroverwegen”.
Om tot een eventueel besluit te komen om het hertenkamp af te stoten en hoe de politiek hier over denkt en wat de eventuele toekomst zal zijn van het terrein zal het onderwerp eerst besproken moeten worden in de gemeenteraad. Dinsdag 24 april zal tijdens de raadsvergadering waarschijnlijk dit onderwerp aan bod komen en zal demissionair wethouder Rick van Woudenberg tekst en uitleg hierover moeten geven. Tijdens deze raadsvergadering zal men het onder andere gaan hebben over een meerjarenplan voor gemeentelijk vastgoed. Hieronder vallen onder andere ook de opslagruimtes van Stichting Evenement aan de Van Gennepweg.

Bospolderstraat 1966. Links het toen nog braak liggend terrein waar nu het hertenkamp is.

Het hertenkamp is een begrip in Nieuwerkerk waar jong en oud sinds 1969 mee is opgegroeid. Eerdere signalen dat de gemeente andere plannen had met het terrein in 2011 leidde tot een grote lokale maatschappelijke discussie.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.