Gemeente Zuidplas, waar blijft het bijenhotel ?

Waar blijven de bijen? Deze vraag werd afgelopen week wederom gesteld op de lokale social media. Het voormalige bijenhotel zou dit voorjaar toch terugkomen?

In 2016 kwam er een mogelijkheid voor imker Cor Bos om in Nieuwerkerk aan den IJssel bijenkorven te plaatsen op het veld langs de Hoofdweg. Het bijeneiland, gesteund door de gemeente, zou bijdragen bij aan de natuurlijke bestuiving van bloemen en planten in de omgeving.
In 2017 werd de locatie van het bijenhotel tijdelijk geruimd in verband met het bouwrijp maken van de gronden op de Kleine Vink. Na vragen van onder andere de SP reageerde de gemeente Zuidplas als volgt:

“Het bijenhotel op de tijdelijke locatie aan de Hoofdweg houdt een plek op het ‘eiland’. In de wintermaanden zal het perceel grond gereed worden gemaakt voor wateropvang. Dit heeft te maken met het bouwrijp maken van de gronden op Kleine Vink. Een stuk van 200 vierkante meter blijft behouden voor het bijenhotel…”

Dit voorjaar zou het bijenhotel langs de Hoofdweg weer moeten herijzen maar enkele oplettende inwoners valt het op dat het terrein er nog brak bij ligt.

Een keer ben ik nog benadert door de gemeente, daarna heb ik niks meer vernomen

 

De imker vertelde zaterdagmorgen 14 april een  keer te zijn benaderd over de inrichting van het eilandje, daarna heeft hij niks meer vernomen. “Ik heb inmiddels geen zin meer om steeds weer de gemeente te bellen met de vraag wanneer kunnen de bijen terug”. Aldus Cor Bos in een reactie op vragen van een verontruste inwoner.
De belofte van de gemeente dat het terrein in april weer klaar zou zijn voor een bijenvolk lijkt niet te worden waargemaakt, het terrein ligt er helaas verwaarloost bij.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.