Afsluiting van een succesvol seizoen JBC

Nieuwerkerk 1 had de nummer 2 Folatre 2 op bezoek en moest op zijn minst een gelijkspel behalen om het kampioenschap binnen te halen.

Voor de wedstrijd voelde je niet alleen de spanning bij de spelers, maar ook bij de overige leden van de club. Die spanning werd al minder toen de eerste tussenstand binnen kwam. Dat was namelijk 3-0 in het voordeel van de Nieuwerkerkers. Ze hoefden nu nog maar een westrijd te winnen om het kampioenschap binnen te halen. Na de tripletten was het al een feit, 4-1 in het voordeel van Nieuwerkerk. De slingers konden uit de kast gehaald worden, want de rest van de wedstrijd was alleen nog maar voor de formaliteit. Dat nam niet weg dat ze de wedstrijd, die buiten werd voortgezet, toch nog wilden winnen. Met een 6-2(21) wisten ze duidelijk te maken dat ze toch echt de winnaar waren. Hierdoor zullen ze volgend seizoen uitkomen in 3e divisie. Doordat het 2e ook al kampioen was zijn wij volgens NLpetanque samen met PV ‘t Lover de succesvolste verenigingen van dit seizoen. Uiteraard zijn wij al vereerd om in een zin vernoemd te worden met een vereniging van een hoog kaliber zoals PV ‘t Lover. Maar wat ook het vermelden waard is dat beiden teams vorige jaar ook kampioen zijn geworden en dus 2 jaar op rij promoveren.

Het 2e, die dus al gepromoveerd is naar de 4e divisie, moest zijn laatste wedstrijd spelen in Gouda en zoals een goede kampioen betaamt hebben ze ook deze wedstrijd tegen Gouda 3 gewonnen. De overwinning van 7-1 was een mooie afsluiting voor hen en daarna kon het feest beginnen. We hadden alle clubgenoten uitgenodigd om dit mooie resultaat met z’n allen te vieren. Uiteraard waren en nog meer standen te verwerken op de laatste dag.

JBCN 3
Het 3e had Markeer 3 uit Hoek van Holland op bezoek. wederom ging het zeer moeizaam, de eerste tussenstand leverde een achterstand van 1-2 op. En uiteindelijk haalden ze die achterstand niet meer in en werd het 3-5 maar ze hadden wel 7 punten in de plus. Daarmee zie je wel dat het weer allemaal net niet genoeg was voor de overwinning en viel de overwinnende boule, als het spannend werd, steeds in het voordeel van de tegenstander. Hopelijk gaat het volgend seizoen beter.

JBCN 4 Team 4 speelde uit tegen Les Francophiles 3. Zij wisten wel een voorsprong te behalen bij de doubletten. Met een 2-1 voorsprong begonnen ze aan de tweede ronde. De voorsprong gaven ze niet meer uit handen en wisten te winnen met 5-3(35). Hiermee hebben ze waarschijnlijk de derde plaats behaald in hun poule, uitgaande van de uitslagen die ik binnen gekregen heb.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.