SP stelt vragen over collecteren

Jan Baas heeft namens de SP schriftelijke vragen gesteld over het al dan niet illegaal collecteren en de handhaving hiervan. De SP was ontevreden over de antwoorden en bracht het punt in op de raadsvergadering van 6 maart.

Tijdens de raadsvergadering van 6 maart werden de schriftelijke vragen van de heer Baas (SP) besproken. De SP maakt zich zorgen om de handhaving van illegaal collecteren.

Volgens Burgemeester Kats is deze kwestie geen veiligheidskwestie, hierdoor heeft handhaven geen prioriteit. De regels rondom het collecteren staan in de APV om het collecteschema in stand te houden. Dat schema is een service vanuit de gemeente richting de inwoners. Buurtapps geven onderling aan welke collectes er in de week langskomen volgens Kats. Daarnaast benadrukt Kats dat de inwoners zelf bepalen aan welke collecte ze geld geven. De burgemeester kreeg ook bijval van D66, VVD en het CDA. Die partijen zijn van mening dat de gemeente niet de personele invulling van collectanten bij stichtingen en fondsen bepaalt. Burgemeester Kats benadrukt wel dat bij onveilige en verdachte situaties burgers altijd de politie moeten contacteren.

​(bron: OmroepZuidplas.nl).

 

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.