Controle belastingdienst op auto´s Hoofdweg levert ruim 18.000 euro op.

De belastingdienst heeft samen met de politie woensdag 21 februari in de ochtend en middag een zogenaamde ANPR controle gehouden op de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel nabij de rotonde naar de Laan van Avantgarde. Tijdens deze controle zijn er meerdere auto´s in beslag genomen.

Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. In totaal werd er voor ruim18.000 euro aan belastingschulden achterhaald.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.