Zuidplaskiest : partijen Zuidplas zoeken de kiezer op

De lokale partijen in de gemeente Zuidplas domineren deze weken steeds meer het straatbeeld. Met 21 maart in het vooruitzicht, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen doen de politieke organisaties er alles aan de kiezer te strikken voor een stem. Zo organiseerden de SGP jongeren zaterdag 17 februari in winkelcentrum De Reigerhof een eenzaamheidsactie. Onder het motto “Breng ouderen een bezoekje, eet samen een koekje” deelden de jongeren stroopwafels uit aan het winkelend publiek. De jongeren gaven als boodschap mee om samen met een oudere de koekjes op te eten.

Maar naast de SGP waren er nog meer partijen actief. Zo stond D66 onder andere ook in winkelcentrum De Reigerhof om het verkiezingsprogramma uit te leggen aan het winkelend publiek. Christenunie/SGP fracties uit verschillende gemeenten uit de regio vroegen aandacht voor een zogenaamde fietssnelweg tussen Rotterdam en Gouda. Deze tocht werd uiteraard met de fiets afgelegd en deden ook Nieuwerkerk aan den IJssel aan.

En diverse politieke kopstukken waren te gast bij Omroep Zuidplas. In het programma “Zuidplas in het Weekend” was Johan Helmer te gast om te praten over zijn partij PVDA/GroenLinks en Jan Hordijk van de VVD over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA tenslotte heeft er voor gezorgd dat Tinet de Jonge van deze partij bijna niet meer onherkenbaar over staat kan. Op diverse plaatsen in de regio prijkt de nummer 1 van de kandidatenlijst op posters en verkiezingsborden.

De verkiezingspoll op onze Nieuwerkerkse facebookpagina Je Bent Nieuwerkerker is de afgelopen dagen volop gestemd op de politieke partijen. Om de stemming onder de Nieuwerkerkers te peilen is deze niet representatieve poll opgezet om zo een globale indruk te krijgen welke partijen het populairst zijn onder de inwoners. als hulpmiddel hebben enkelen de stemwijzer gebruikt.

In totaal werden er 159 stemmen uitgebracht en de VVD is aan kop met 44 stemmen, gevolgd door de Christenunie/SGP met 40 stemmen. Opvallend is dat de NGP van onder andere Frank van Mourik en Kees Heuvelman geen enkele stem kreeg van de Nieuwerkerkers in de poll. De partij geeft aan geen media aandacht op te zoeken. Of de kiezer op 21 maart deze partij wel weet te vinden zal dus nog moeten blijken.

De verkiezingspoll op onze Nieuwerkerkse facebookpagina Je Bent Nieuwerkerker:

  • VVD: 44 stemmen
  • Christenunie/SGP: 40 stemmen
  • SP: 37 stemmen
  • CDA: 14 stemmen
  • PVDA/GroenLinks: 13 stemmen
  • D66: 8 stemmen
  • NEZ/Nieuw Elan Zuidplas: 3 stemmen
  • NGP/Nieuwe Gemeente Politiek: 0 stemmen

 

Rick van den Woudenberg van D66 in gesprek met winkelend publiek
Christenunie/SGP deelden stroopwafels uit
Tinet de Jonge van het CDA is nu overal te zien
Christenunie/SGP fracties uit verschillende gemeenten uit de regio vroegen aandacht voor een zogenaamde fietssnelweg tussen Rotterdam en Gouda
Lijsttrekker Johan Helmer (PVDA/GroenLinks) te gast bij OmroepZuidplas

 

 

 

 

 

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.