Veel belangstelling voor Comeniusscholen tijdens Open Dag, Powerbanks en rekenlinealen waren snel op


Sommige scholen van het Comenius College ontvingen tijdens de onlangs gehouden Open Dag zoveel bezoek dat ze al om 17 uur door de attenties heen waren, terwijl ze nog drie uur voor de boeg hadden. De attenties – powerbanks voor achtstegroepers, met de opdruk: ‘Opgeladen je toekomst in op het Comenius College …’, en digitale rekenlinealen voor zevendegroepers – vlogen als warme broodjes over de toonbank.

Leerlingen en ouders toonden tijdens de Open Dag, gehouden op woensdag 31 januari 2018, bijzonder veel belangstelling voor de nieuwe profielen van de scholen van het Comenius, zoals ‘Young & Strong’ op Comenius College Krimpen en ‘MY Choice’ op Comenius College Rotterdam. Op het Junior Lyceum aan de Lijstersingel was het erg druk bij de poffertjeskraam die in de aula stond. En bij het Comenius Beroepsonderwijs viel vooral de interesse voor het Vakcollege Techniek op. Op het Comenius College Nieuwerkerk werd de nieuwe kleurrijke muur in de lange hal door veel leerlingen en ouders bewonderd.

Animatiefilmpje
Op elke school werd een animatiefilmpje vertoond over het nieuwe schoolplan voor de periode 2017-2022. Dat maakte duidelijk wat het DNA is van het Comenius College, en dat de school leerlingen echt zíet, en hen helpt kiezen. ‘Je kunt zijn wie je bent en worden wat je wilt’, zegt dit filmpje, terwijl de beelden diverse beroepen tonen zoals astronaut of minister. Het filmpje staat op de website van de school, https://www.comenius.nl/Nieuwsitem/Schoolplan%20in%20beeld%20.wli

Open Dag-Light
Voor wie de Open Dag heeft gemist is de Open Dag-Light op donderdag 22 februari een herkansing. De meeste scholen zijn dan open van 17.00-19.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor het schooljaar 2018-2019 kan online, persoonlijk na telefonische afspraak of op vooraf bepaalde data in maart die elke school op de website publiceert. Elke school houdt een intakegesprek met nieuwe leerlingen en hun ouders.
Meer informatie op www.comenius.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.