Wederom schaatbaanperikelen Park Hitland

Het lijkt op een herhaling van de winter van 2016-2017. Ondanks positieve klanken vanuit het recreatieschap Park Hitland gaat de soap rondom de ijsbaan in Park Hitland door. Vorig jaar was eerst de pomp defect en merkte een inwoner op dat het dijkje rondom de ondergelopen baan kapot was waardoor het water wegliep. JBN berichtte hier vorige winter over. En dit jaar steekt het gras al weer boven het water uit, lekt de baan en werd de pomp te vroeg uitgezet.

Dat oordeelt weerman Leen de Koning als reactie op een bericht van Park Hitland. “Ik had pas vandaag de pomp laten uitzetten, omdat voor dit weekend de kans op vorst van enige betekenis nihil was”.
Roxanne Den  Ouden van Park Hitland vind het jammer dat de ijsbaan in Park Hitland zo wordt neergezet. “Dat er wel eens wat mis is gegaan in het verleden, kunnen wij niet ontkennen. Voor dit jaar is de ijsbaan echter op tijd in orde gemaakt”.

“Er steekt momenteel inderdaad wat gras boven het water uit, maar dat wordt vandaag weer opgelost door een extra laag water. Tot en met vrijdag was er geen grasspriet boven het water uit te zien, maar doordat de waterpomp vrijdag is uitgezet is het waterniveau iets gedaald. Het is en blijft een natuurijsbaan waar we ook te maken hebben met de natuur rondom en onder de ijsbaan”.
Park Hitland geeft aan te streven dat er na voldoende vorst goed geschaatst kan worden.
Door de lekkende ijsbaan is de al zeer drassige hondenspeeltuin, een probleem dat al langere tijd bestaat en leidt tot veel ergenis onder de hondenliefhebbers nu helemaal een waterballet.

De hondenspeeltuin.

Weerman Leen de Koning verwacht overigens niet dacht tot een schaatsperiode komt. “Zoals de kaarten er nu voorliggen is de kans op voldoende sterk schaatsijs op open water nihil”. Op www.leendekoning.nl vind u alle details.

Onderstaande link: sfeerbeelden van schaatszondag werden live op onze populaire facebookpagina uitgezonden, januari 2017.

https://m.facebook.com/groups/831218866894176?view=permalink&id=1630295673653154

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.