Zuidplas steekt lichtjes op voor wereld kankerdag

Zaterdag 3 februari is het wereld kankerdag, een dag waarop mensen over de hele wereld stilstaan bij kanker.
Stichting Camino in Nieuwerkerk aan den IJssel organiseert op deze dag tal van activiteiten en wordt er stilgestaan bij deze verschrikkelijke ziekte.

Aan het einde van de dag volgt er een ceremonie van lichtjes. De medewerkers van Camino zouden het fijn vinden als heel Nieuwerkerk aan den IJssel deze avond verlicht zou zijn en dat iedereen laat zien een warm hart te hebben voor mensen met kanker.
de afsluiting van deze dag zal zijn om 18:30 uur. Men zal dan naar buiten gaan met de lichtjes en neemt dan een moment van aandacht voor wie leeft of geleefd heeft met kanker, een indrukwekkend moment. Stichting Camino is te vinden aan de Schoolstraat 11 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor meer informatie: www.centrumcamino.nl

Stichting Camino is 7 november 2013 opgericht om een Centrum te realiseren voor mensen die leven met kanker in de regio Zuidplas. Initiatiefneemster, Agnes van der Aa, kreeg in augustus 2008 de diagnose borstkanker en heeft ervaren wat deze ziekte met je doet. “Ik miste een plek waar ik mijn accu kon opladen, kon ontspannen, mijn zinnen kon verzetten, waar ik mezelf kon zijn en waar mensen waren die begrepen wat ik doormaakte. Dit was voor mij de reden, toen ik mijn leven weer op de rit had, om het initiatief te nemen voor de Stichting Camino”. Centrum Camino is een plek waar mensen die leven met kanker en hun naasten kunnen Inlopen, Ontmoeten, Ontspannen, Verwennen, Verwerken, Aansterken, Betekenis geven.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.