Verbazing bij Christenunie-SGP Zuidplas over hondenpoepplan CDA #zuidplaskiest

Christenunie-SGP Zuidplas is verbaasd dat het CDA Zuidplas zich ineens via de media druk maakt over de overlast van hondenpoep en de besteding van de hondenbelasting. Vorige week bracht het CDA naar buiten dat de partij pleit voor het afschaffen van de hondenbelasting en het verhogen van de “hondenpoepbekeuring”.

Vorige week werd tijdens de behandeling van de nota dierenwelzijn voorgesteld de extra kosten te betalen uit het budget voor het groenonderhoud. Concreet gaat het om de inrichting van losloopgebieden voor honden door het plaatsen van speelattributen. De Christenunie-SGP geeft aan de speelattributen prima te vinden maar geeft aan dat dit niet betaald moet worden vanuit het groenbudget. Als voorstel gaf de partij aan om deze kosten te dekken met de opbrengst van de hondenbelasting.

“Het is logisch om met de middelen die via de hondenbelasting worden opgehaald ook iets terug te doen voor de hondenbezitters”.

De Christenunie-SGP verwonderd zich dat dit voorstel geen enkele steun kreeg van de overige partijen. Raadslid Bert Doek van de Christenunie-SGP verbaasd zich dat na nog geen week na de raadsvergadering het CDA zich ineens via de media druk maakt over de hondenbelasting.

Het lijkt er op dat de Zuidplas verkiezingstrein met daarin alle partijen nu goed op gang gaat komen en de politieke messen worden geslepen. Komende zaterdag 3 februari zullen alle partijen in de gemeente Zuidplas gezamenlijk de aftrap geven waarna de verkiezingscampagne officieel van start zal gaan. In en rondom het Turfhuis in Moordrecht zal er een rolstoelexperience worden georganiseerd vanaf 13:30 uur. JBN zal de komende periode 2 keer een poll organiseren op de diverse mediaplatforms om de stemkeuze van de inwoners in de gemeente Zuidplas te peilen. Een poll aan de start van de campagne en rondom het eindebat op 20 maart.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.