CDA Zuidplas: afschaffen of verlagen hondenbelasting en verhoging ‘hondenpoep-bekeuring’

Het CDA pleit voor afschaffen hondenbelasting en verhoging ‘hondenpoep-bekeuring’. Dit valt te lezen in een persbericht van de lokale Christen Democraten.

Dat hondenpoep één van de grootste ergenissen is in de gemeente Zuidplas zal niemand verbazen. Telkens opnieuw komt dit ook naar voren uit onderzoeken.
“Gelukkig ruimen veel hondenbezitters de poep op. Helaas zijn juist zij extra de dupe van mensen die het vertikken om de poep op te ruimen” aldus Tinet de Jonge van het CDA.

“Politiek is die dingen veranderen waar inwoners dagelijks tegenaan lopen! Hondenpoep is zo’n thema!” Het CDA is blij dat er steeds meer aandacht voor dit probleem komt. ‘Extra maatregelen als de draagplicht van poepzakjes en meer controle door handhavers, was hard nodig’, aldus de Jonge. ‘Speelparken en speelplekken moeten volledig vrij zijn van hondenpoep.’

Naast de overlast van hondenpoep wil het CDA Zuidplas ook iets doen aan de hondenbelasting. Deze belasting zou fors omlaag moeten gaan. Het geld dat wordt opgehaald geldt als algemene inkomstenpost. Er wordt nu 250.000 euro opgehaald met de hondenbelasting. Daarvan wordt ongeveer 20.000 euro gebruikt voor hondenbezitters. Tinet de Jonge vindt dat hondenbelasting volledig moet worden benut voor honden uitlaatplaatsen en afvalzakken en-bakken voor het verwijderen van de hondenpoep. Dat houdt in dat de hondenbelasting die eigenaren nog wel betalen flink omlaag kan.

‘We moeten onderzoeken in hoeverre hondenbelasting nog van deze tijd is. Niet voor niets schaffen sommige gemeentes de hondenbelasting af. Het is een belasting die oorspronkelijk bedoeld is als transportbelasting. Dat geldt niet langer in deze tijd.’

Om ook de andere politieke partijen in Zuidplas met de neus op de feiten te drukken, heeft het CDA Zuidplas vragen gesteld aan het college. Dit om duidelijkheid te krijgen over de handhaving op hondenpoep, de besteding van de inkomsten uit de hondenbelasting en onderzoek naar voldoende uitlaatgebieden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.