Babbeltruc verschaft toegang Dianthus, politie zoekt getuigen

Zaterdagmiddag 27 januari hebben enkele ouderen in het wooncomplex Dianthus in Nieuwerkerk aan den IJssel bezoek gehad van ongenode gasten die zich uitgaven als medewerker van de gemeente.

Bij een bewoner werd er aangebeld door een man die vertelde namens de gemeente te komen. De man vertelde dat de bewoner geld terug zou krijgen van de zorgverzekering. Daarvoor moest men wel de bankpas van de bewoner even hebben. De bewoner kreeg argwaan waarna de man vertrok. Eenmaal weg kwam de man tot ontdekking dat er diverse kasten openstonden. Vooralsnog is er nog niks vermist. De dader(s) zouden ook bij meerdere bewoners aan de deur zijn geweest, onbekend is of daar spullen zijn ontvreemd.

De politie laat desgevraagd weten dat men in geval van onraad altijd 112 moet bellen zodat er direct actie kan worden ondernomen en eventueel de buurtapp kan worden ingeschakeld. In het wooncomplex Dianthus wonen veelal kwetsbare ouderen die vaak zonder het direct door te hebben, misleid worden door middel van slimme babbeltrucs waardoor meldingen vaak laat worden doorgegeven aan de politie.

Het gebeurd vaker dat het Dianthus bezoek krijgt van ongenode gasten. Zo stond er in februari vorig jaar een vrouw aan de deur bij een bewoonster van het complex met een smoes over een alarmsysteem. De vrouw vertrouwde dit niet en waarschuwde de politie.

De politie waarschuwt om vooral niet in te gaan op mensen die met een (vreemd) verhaal binnenkomen. De politie vraagt ook aan familie om ouderen te waarschuwen voor de gevaren van babbeltrucs.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen en vraagt mensen die iets hebben opgemerkt zaterdag 27 januari in of nabij Dianthus zich te melden bij de politie 0900-8844

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.