Regio maakt de schade op na zware westerstorm

Ook onze regio is de schade aan het opmaken die de zware westerstorm van donderdag 18 januari heeft achtergelaten. In vele straten zijn takken van bomen gerukt, dakpannen van daken geblazen en soms complete bomen afgebroken.

De westerstorm werd al dagen geleden door de weerkundigen aangekondigd, de ernst van de storm werd in de loop van de dag duidelijk. Het KNMI had na eerder code oranje uitgegeven, deze later opgeschaald naar code rood tussen 09:00 uur en 12:00 uur. Toen was de wind op zijn hoogtepunt. Op het dak van het gymgedeelte van de Parkzoomhal viel een boom die ervoor zorgde dat er aanzienlijke schade ontstond. In de hal raakte de klimwand los. Op dat moment waren er schoolkinderen in de gymzaal aanwezig, deze bleven ongedeerd. De kinderen zijn met auto’s veilig terug naar school gebracht. De gehele hal , zo ook het zwembadgedeelte bleef de gehele dag gesloten door grote schade aan het dak. In Moordrecht waaide een electriciteitsmast op de Vierde Tochtweg om. Onder andere aan het Sterremos knakte een grote boom om. Ook op de A20 had het verkeer behoorlijk last van de wind

Hulpdiensten en de gemeente zijn de hele dag in de weer om hulp te bieden bij de schades. Door de vele meldingen duurde het vaak een tijd voordat men hulp kon bieden. Voor zover bekent hebben er zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Burgermeester Kats liet donderdagavond weten trots te zijn op de hulpdiensten:

“Ben buitengewoon trots op (vrijwillige) mensen van brandweer, politie, BOA’s en ook buitendienst die een lange dag van hulpverlening in soms barre omstandigheden achter de rug hebben. #chapeau.”

 

Houthandel Heuvelman in Ouderkerk aan den IJssel.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.