regio gebukt onder zware storm, veel schade, boom op parkzoomhal

Het stormt, het zal u niet ontgaan zijn . Het KNMI heeft voor een groot deel van Nederland en ook voor onze regio code Rood afgegeven tussen 09:00 uur en 12:00 uur. Weerplaza houdt rekening met kortstondig windkracht 11 en zeer ware windstoten tot 140 km per uur.

De regio heeft ook veel last van de wind. Bij de hulpdiensten stromen de meldingen van afgebroken bomen en takken, afgewaaide dakpannen etc binnen. Een uitzonderlijke situatie

Naast de KLM die ruim 114 vluchten heeft geannuleerd heeft ook de NS haar dienstregeling aangepast. Zo zullen er op veel trajecten minder treinen rijden. In onze regio zal er deze donderdag geen markt zijn op het Stadsplein in Capelle aan Den IJssel. Het bedrijf dat de kramen neerzet vind het te gevaarlijk om de markt op te bouwen.
Onze weerman Leen de Koning laat weten dat de storm in de middag sterk in kracht zal gaan afnemen.

Op de gymzaal Parkzoom is een boom tegen het dak terecht gekomen. De klimwand is hierdoor losgeraakt en er zit een gat in het dak. Een aantal kinderen waren aanwezig, geschrokken maar ongedeerd. De kinderen zijn met auto’s veilig teruggebracht.

In Moordrecht is op de Vierde Tochtweg een electriciteits mast omgewaaid. De weg is daar afgesloten. In vele wijken zijn bomen ontworteld, dakpannen van daken gewaaid en is er schade in tuinen. De hulpdiensten vragen alleen bij zeer ernstige noodgevallen 112 te bellen.

situatie Vierde Tochtweg

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.